İftar programına MTA Bölge Müdürü Ali Aydın,Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Hallaçoğlu,Türk Enerji Sen Doğu Akdeniz Şube Başkanı Emrullah Karadöl, Enerji Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazlıgüney, Avşarlar Derneği Başkanı Veysel Kokaçya, Orhangazi Mahalle Muhtarı Ali Rıza Cingöz, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Türk İmar- Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, Türk Ulaşım- Sen Başkanı Cengiz Köse, Türk Haber- Sen Başkanı Yusuf Ethem, Türk- Kültür Sen Başkanı Atilla Andırın, Türk Sağlık- Sen Başkanı eski Arif Dağlı, Türk Eğitim -Sen’in unutulmaz isimlerinden Menderes Tümer’in yanısıra birbirinden seçkin yüzlerce davetli katıldı. İftar programında ev sahipliği yapan, Türk Enerji Sen Çukurova Şube Başkanı Mehmet Yeyen yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
Bu gün burada geleneksel hale getirdiğimiz iftar programında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Bunca baskıya, bunca zorluğa rağmen hala dimdik ayaktayız. Ve hala bir ve beraberiz. Kamu-Sen’in cesur emekdarları iftar programımıza hoş geldiniz diye konuştu
Meclis Sizinse, Meydanlar Bizimdir

Mehmet Yeyen’in ardından söz alan Türk Enerji Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
Öncelikle bu gün bizleri burada yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bu gün Mübarek kadir gecesi! Bin aydan hayırlı Kadir Gecenizi kutluyorum, Ayrıca yine şehitlerimiz var, yüreğimiz yangın yeri bir kez daha rahmetle anıyoruz aziz şehitlerimizi. Aslında konuşulacak çok şey varda konuşulamıyor maalesef! Suskun muhalefet suskun Stk’ lar suskun medya. Eger bu ülkede insanlar susuyorsa eleştiremiyorlarsa, bu kötüye gidişin işaretidir. Ama biz Türk Kamu Sen olarak yiğit başkanımız İsmail Koncuk öncülüğünde susmadık susmayacağız bu böyle biline. Hani televizyonda çıkıp diyor ya hükümet temsilcileri kimin sorunu! ne sorunu var! sorun algısı yaratıyorlar, suni gündem oluşturuyorlar. Büyüyen bir Türkiye var. Bu yıl yüzde beş büyüdük. O zaman açıp kulağınızı bizi iyi dinleyin Biz gidişattan memnun değiliz,memurların sorunu var, diğer sendika başkanları belki halinden memnun, alan memnun, satan memnun. Ama dört yüzbin üyeli Kamu- Sen olarak ve milyonlarca memurun hakkını savunan bireyler olarak son üç dönemdir biz gidişattan memnun değiliz Madem büyüme oranı yüzde beş, enflasyon yüzde beş. Peki hani memurun hakkı? Memura verilen zam yüzde üç yani memura hiç zam verilmemiş.Çünkü verilen zam enflasyon karşısında erimiş bu üç dönemdir böyle, çünkü yetkili sendika konuşamıyor hak arayamıyor. 21 maddeyle çıkıyor hükümetin karşısına, ama hiç birini kabul ettiremiyor. Hükümet ne diyorsa onu onaylıyor toplu sözleşme masasında.
Eskiden memurun enflasyona ezilmemesi için uygulanan refah payı vardı. Neden kaldırılmasına izin verdiniz?
Şimdilerde memurun içler acısı durumu yetmiyormuş gibi bir de 657 eskidi değiştirelim diyorlar. Performansa dayalı sistem getirelim diyorlar, mülakat getirelim diyorlar.
Peki 657 Devlet Memurları Yasasını değiştirelim, ama şu maddeleride değiştirelim diyoruz, olmaz diyorlar! Mülakat demek, herkesin bildiği üzere torpil demektir. Bu da memurun iş güvencesinin elinden alınması demektir. Biz buna asla izin vermeyiz. Meclis sizinse, meydanlar bizimdir.
İşte Meclis, İşte Meydan, Hodri Meydan…

Bizim Adana

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net