Milletvekili İrfan Kaplan kadro dışı kalan, belediye şirketlerine geçen ve kadroya geçen işçilere verilen sözelerin tutulmadığına değindi.

Taşeronda rakamları paylaştı! 275 bin kadro dışı, 450 bin şirket işçisi

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplantaşeronda kadroya geçemeyen ve belediye şirketlerine geçen işçilerin rakamlarını paylaştı.

Meclis'te Genel Kurul'da konuşan Kaplan 275 bine yakın işçinin kadro düzenlemesinin dışında kaldığını ifade etti. Milletvekili Kaplan belediye şirketlerine geçen işçilere ise kadro hakkı değil şirket işçiliği verildiğini söyledi.

KADRO DÜZENLEMESİNİ ELEŞTİRDİ
Kaplan konuşmasında 'Değerli arkadaşlar, taşeron işçilere kadro düzenlemesi, taşeron işçileri bir kez daha güvencesizliğe mahkûm etti. 275 bine yakın işçi herhangi bir sebep gösterilmeden kadro düzenlemesinin dışında kaldı. 450 bin belediye işçisine kadro hakkı tanınmadı, bunun yerine işçiler belediye şirketlerine geçirildi. Güvenlik soruşturmasına takılan işçiler ise işten atıldı.

KADROYA GEÇİRİLEN İŞÇİLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Daha önce yine gündeme getirmiştim, Gaziantep'te kapatılan çadır kentlerdeki taşerondan kadroya geçirilen işçilere verilen sözler tutulmadı.'

'ASGARİ ÜCRETLE NASIL GEÇİNİYORLAR?'
Konuşmasına devam eden Kaplan 'Başka illere mecburi tayin edildiler. Asgari ücretle nasıl geçiniyor bu insanlar, hiç düşündünüz mü?

KİT'LERE KADRO HAKKI TANINMADI
KİT'lere kadro sözü verildi ancak bu söz tutulmadı. 80 bin civarında KİT çalışanına kadro hakkı tanınmadı.


Değerli arkadaşlar, bir vekil olarak her zaman işçilerimizin, emekçilerimizin yanında olacağımızı bir kez daha buradan belirtmek istiyorum. Emeği, emekçiyi, işçinin haklarını koruyan, yandaş değil vatandaş için görevini yapan tüm sendikaların yanındayız' diyerek sözlerini tamamladı

SGK Rehberi-Özel