Medya Takip Merkezi (MTM), 31 Mart yerel seçimlerinin nabzını tutuyor! Yapılan kapsamlı medya araştırmasına göre aday isimlerin sosyal medyadaki paylaşımlarda ne kadar yer adlıklarından, siyasi partilerin haber yansımalarına ve miting haberlerine kadar seçim gündeminde öne çıkan konular MTM’nin araştırma servisleri DigiLUP ve Etkinlik Takvimi ile belirlendi. İşte araştırmanın detayları…

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. İşbirliği halindeki partiler ise ortak adaylarını açıklamaya devam ediyor. İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’a karşı CHP’nin adayı, İYİ Parti’nin de destekleyeceği Ekrem İmamoğlu olarak açıklandı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki olurken, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Mansur Yavaş oldu.  Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçme uygulaması DigiLUP’ın verilerine göre, büyükşehir belediye başkanlarının son bir haftada sosyal medyadaki konuşulma sayıları ise şöyle belirlendi:

 

Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayları içinde en çok öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu olurken, üç büyükşehrin açıklanan belediye adaylarından en çok konuşulan ismin ise Cumhur İttifakı’nın Ankara için aday olarak gösterdiği Mehmet Özhaseki olduğu belirlendi.

 Medya Takip Merkezi