Memur-Sen Konfederasyonu tarafından 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle ülke genelinde başlatılan “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı Çanakkale’de gerçekleştirildi. Programa Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen Çanakkale İl Temsilcisi Suat Özen, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Memiş, “15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı, yeni bir işgal hareketi ve ülkenin bölünme süreci başlatılacaktı. Çanakkale savaşını emperyalist güçler kazansa ne olacak idiyse, 15 Temmuz darbesinde başarılı olsalardı aynısını yapacaklardı. Ancak milletimiz, geçmişte ülkesine göz dikenlere nasıl Çanakkale’yi geçilmez yapıp, boğaza gömdüyse, 15 Temmuz’da da meydanları onlara dar etti, darbeye geçit vermedi” şeklinde konuştu.salonTürkiye üzerinde oynanan oyunları sona ermediğini söyleyen Memiş, darbe girişimleri ve coğrafyamızda yaşanan gelişmelere bu çerçeveden bakılması gerektiğini kaydetti.

Memur-Sen, Vesayete Son Verdi

Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana emeğin ve ekmeğin üzerindeki ideolojik dayatmaları kaldırmak için çalıştığını söyleyen Memiş, “Kendi gündemlerini dayatan, ideolojik saplantılarını muhaliflik diye sunan ve sendikayı bir paravan gibi kullanan yapıların iktidarını yerle bir ettik. Biz sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne attık. Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı” diye konuştu.

Mevcut anayasayla, ne başka ülkelerle rekabet edilebileceğini, ne de muasır medeniyetler seviyesine çıkılabileceğini söyleyen Memiş, paketteki eksiklikleri bildiklerini gelecekte o eksiklerin giderilmesi için de çalışacaklarını kaydetti.

obudakBudak: Türkiye’nin En Büyük Emek Hareketiyiz

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise konuşmasında, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen’in faaliyet alanının kamu görevlileriyle sınırlı olmadığını, ülke meseleleri, dünya mazlumları adına da sendikacılık yaptıklarını söyledi. Sendikacılığı, çağı kurtarmanın eylemi olarak gördüklerini söyleyen Budak, “Bir ile başladığımız mücadelemize burun kıvıranlar ‘bir gülle bahar olmaz’ diyorlardı. Fakat asla şevkimiz kırılmadı, çalıştık çabaladık, ter akıttık; birlerden, on binlere, yüzbinlere, milyona ulaştık. Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız ‘bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu. 

suatozenÖzen: Davamıza Çanakkale Ruhuyla Sahip Çıkıyoruz

Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen konuşmasında, referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’yi karış karış gezerek referandumda elde edilecek kazanımları anlattıklarını söyleyen Özen, “Yeni bir dünya kuruluyor. Temelleri ise coğrafyamızda atılıyor. Bizim ise önümüzde bir eşik var. Bu eşiği geçtiğimizde, yenidünyanın bizden bağımsız kurulmayacağına inanıyoruz. İrademizin ve demokrasimizin perçinleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.