Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan ile birlikte, Ankara Önder Mahallesi ve Solfasol’da bulunan savaş mağduru aileleri ziyaret etti. Metin Memiş, ziyaret için gittiği evlerde bulunan çocuklara oyuncak ve çikolata dağıttı.memissuriyeliaile6İlk Adres Yetim Çocuklar

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş’in ilk adresi Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan yetim çocuklar oldu. Memiş burada yaptığı açıklamada, “Kardeşlerimize kapılarımızı açtığımız bu dönemde maalesef bazı provokatörler, Suriyeli kardeşlerimize karşı bir kampanya başlatmaya çalıştı. Biz kadim bir medeniyetin temsilcisiyiz' ifadelerini kullanarak, provokasyonlara karşı vatandaşları uyardı.memissuriyeliaile3Memiş, 'Biz paylaşmayı öğütleyen bir dinin temsilcisiyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kardeşlerimize ev sahipliği yapacağız ' şeklinde konuştu.

Son günlerde ülkemizde misafir bulunan Suriyelilerin sıkça olumsuz şekilde gündeme getirilmeye çalışıldığını belirten Memiş, “Bunca yıldır konunun bu şekilde gündeme gelmeyip aniden gündem edilmesi üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. Milletimiz oynanan oyunlara gelmesin, tuzaklara düşmesin. Mensubu oldukları dinin ve milletimizin değerlerinin ölçüsüyle sağduyulu hareket ederek provokatörlere izin vermesin” şeklinde konuştu.memissuriyeliaile2Milletimiz Suriyeli Kardeşlerine Sahip Çıktı

Sakarya’da yaşanan menfur olaya da değinen Memiş, bunu yapanların insan olamayacağını, hak ettikleri cezayı çekeceklerini söyledi. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin canı, malı ve namusunun bize emanet olduğunu ifade eden Memiş, “Milletimiz katledilen Suriyeli kardeşlerimizin cenazesine sahip çıkarak büyüklüğünü göstermiştir. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için herkesin sağduyulu olması gerekir. Buradan medyamızdan sivil toplum örgütlerimize kadar sorumluluk sahibi herkese sorumluluk çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Memiş, Suriyeli ailelerin yanı sıra, savaş sırasında evlerine atılan varil bombası sonucu vücutlarında yanıklar oluşan aileyi de ziyaret etti.