Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusunda aldıkları sözün bir an önce hayata geçmesi için mücadele ettiklerini, belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yeniden Bakanlığa gelmesiyle yıpranma payı konusundaki çalışmaların ciddiyet ve hız kazandığını söyledi.

Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık-Sen ve Ebe ve Hemşireler Derneği ile birlikte 'Ebeler ve Hemşireler Günü' dolayısıyla düzenlediği ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı, 'Sizler Umudun Adısınız' programına katıldı. Burada konuşan Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi, talepleri konusundaki görüşlerini paylaştı.

Memiş, 3 yıl önce yine Sağlık-Sen hemşireler ve ebeler günü programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yıpranma payı sözünü aldıklarını hatırlatarak, “Bu sürede Çalışma Bakanlığında ve Maliye Bakanlığında bize göre çok yavaş, çok ağır aksak belli çalışmalar yapıldı. Ancak; Sayın Bakanımızın yeniden Bakanlığa gelmesiyle yıpranma payı konusundaki çalışmalar ciddiyet kazandı, hız kazandı. Bu işi nasıl 5 yıl önce fikirsel olarak bize destek vererek başlattıysa, yine bizler Sağlık-Sen olarak sayın bakanımızla birlikte bu yıl bu işi nihayete erdirelim. Ve sayın bakanımız sağlık çalışanlarının tamamına, istisnasız tüm Bakanlık personeline 5 yıla 1 yıl yıpranma payını ve hele hele geriye dönük olarak hayata geçiren bakan olarak tarihe geçsin, bizler de sağlık çalışanları için yıpranma payı hakkını elde eden sendika olarak tarihe geçelim.” dedi.

HEMŞİRE VE EBELERİN MESLEKİ SORUNLARINI TAKİP EDİYOR, ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bütün sağlık çalışanlarını etkileyen temel sorunlara ek olarak hemşire ve ebelerin mesleki sorunlarını da yakinen takip edip çözümü için mücadele ettiklerini söyleyen Memiş, başörtüsü yasağının kaldırılmasını hayata geçirdikleri için gururlu olduklarını söylerken, desteğinden dolayı da Bakan Akdağ’a teşekkür etti.

Memur-Sen olarak kadınlara pozitif ayrımcılık getiren anayasa değişikliğine EVET dedikleri için mutlu olduklarını söyleyen Memiş, “Tekrar hatırlatalım; Süt izni ve doğum izni gibi konulardaki kazanımların altında Memur-Sen’imizin imzası vardır. Emziren annelerimiz için sağlık çalışanlarımıza nöbet muafiyeti Sağlık-Sen’imizin kazanımıdır. Yeri gelmişken ifade edeyim; süt izninden döner sermaye kesintisi yapılmaması için de Sayın Bakanımızla görüşmelerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net