KAMUSEN Başkanı Koncuk, 'Memurun kaybı artıyor. Ekonomik büyümeden emekli, memur ve işçi faydalanamıyor. Kamu çalışanına büyüme ve refah payı verilmeli' dedi.

Kamuda çalışanlara refah payı verilmeli' MEMURUN ekonomik kaybının her geçen gün giderek arttığını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ismail Koncuk, 'Kamu çalışanlarına büyüme ve refah payı verilmeli' talebinde bulundu.

TÜİK'in verilerine göre açıklanan enflasyon rakamlarının, vatandaşın cebini ilgilendiren kalemlerden hesaplanmadığına dikkat çeken ismail Koncuk, şöyle devam etti, 'Türkiye'de ekonomi iyi değil. Enflasyon oranı yüzde 12 civarı olarak açıklandı. Enflasyon hesabı, vatandaşları ilgilendiren kalemler üzerinden yapılsa, rakamlar daha yüksek çıkacaktır.

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman, (memurları, emeklilerimizi, dar ve sabit gelirlileri doğrudan ilgilendiren ikinci bir enflasyon hesap şekli olmalı) dedik. Benim cebimi ilgilendiren enflasyon kalemleri başkayken başka şeyler üzerinden enflasyonu hesaplamak vatandaşın enflasyonu anlamını taşımaz.' Başbakan Binali Yıldınm'ın, 'Memurları enflasyona ezdirmedik' sözlerini eleştiren ismail Koncuk, 'Bu tabir ne kadar doğru? Son beş aylık enflasyon ortalaması yüzde 6,17 kamu çalışanlarına verilen zam yüzde 3, rakamlar ortada' dedi.

■ Bünyamin Öztürk/Yeniçağ

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net