Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Ekim ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.753,18 TL, yoksulluk sınırı ise 4.928,58 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Ekim ayında Eylül ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 2,05’lik bir artış yaşandı. Ekim ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 32,15 artışla kabak, yüzde 27,04 artışla çarliston biber, yüzde 23,51 artışla salatalık, yüzde 18,88 artışla patlıcan, yüzde 14,10 artışla taze fasülye; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 25,59 azalışla limon, yüzde 11,01 azalışla elma, yüzde 7,85 azalışla hazır kahve, yüzde 6,21 azalışla havuç, yüzde 4,52 azalışla muz madde fiyatlarında yaşandı. 
Aydınlanma madde fiyatında ise Ekim ayında Eylül ayına göre ortalama değişim yüzde 0,05’lik bir artış olarak gözlemlendi.

Giyim Ve Ulaşım Madde Fiyatlarında Artış Yaşandı 
Ekim ayında Eylül ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 12,34’lük bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan yüzde 37,92 artışla kadın hırkası, yüzde 36,24 artışla kadın kazağı, yüzde 34,24 artışla anorak tipi erkek kabanı madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Eylül ayına göre madde fiyatlarında düşüş gözlemlenmedi.

Ekim ayında Eylül ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 2,44’lük bir artış gözlenirken; Ekim ayında Eylül ayına göre barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,93’lük bir artış oldu. 

Ekim ayında Eylül ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,67’lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimin yüzde 1,95 artışla ultrason ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte sağlık madde fiyatlarında Eylül ayına göre yüzde 0,18 azalışla tansiyon aleti madde fiyatında düşüş gözlemlendi.
Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,30’luk bir artış olduğu belirlendi. Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 8,05 artışla taksi ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 3,27 azalışla şehirlerarası otobüs ücreti madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

Haberleşme ve Eğitim Fiyatlarında Düşüş Yaşandı
Ekim ayında Eylül ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,01’lik bir düşüş olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 0,04 azalışla telefon ekipmanları ve yüzde 0,04 azalışla cep telefonu görüşme ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. 

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,58’lik bir düşüş oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Eylül ayına göre değişimin yüzde 6,98 artışla tiyatro, yüzde 3,82 artışla tablet, yüzde 3,82 artışla futbol topu madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 27,12 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 18,78 azalışla Umreye gidiş ücreti madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. 

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 0,40’lık bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 4,75 artışla elektrikli saç bakım aletleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Eylül ayına göre yüzde 3,08 azalışla ağız ve diş bakım ürünleri madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1,04’lük bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1,93 artışla pencere (pvc) madde fiyatında olduğu gözlendi.