Eğitim, gündem ve toplu sözleşme süreci üzerine konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Kamuda sözleşmelilik bitmeli, aileler birleşmeli. Sözleşmeli istihdama başvurulduğu tarihten bu yana kamuda keşmekeş bir durum var. İçinden çıkılamayan bir durum söz konusu. Sorunlar her geçen gün artıyor. İnsanlar temel haklarından mahrum kalıyor, aileler parçalanıyor.

Kendisine emanet edilen çocukları eğiten öğretmenlerimiz kendi çocuklarının yüzünü görmüyor, ebeveynlik görevlerini yerine getiremiyor. Biz bu durumu her toplu sözleşmede inatla ve ısrarla masaya taşıyoruz. Bu dönem masaya oturacağımız 5. Toplu Sözleşme Döneminde de ana günden maddelerinden birisi yapacağı dedi.

2020-2021 Toplu Sözleşmesinde taban aylığa seyyanen 200 TL, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 yılı için yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3 refah payı, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep ettikleri teklifle toplu sözleşme masasında olacağız diyen Yalçın, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine ilişkin artış teklifinin; oransal zam, refah payı, seyyanen zam ve istikrar bulmuş bir teklif olarak enflasyon farkından oluştuğunu kaydetti.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genel Başkan Yalçın’a teşekkür etti. Memur-Sen Sakarya ailesini büyük bir marka haline getirmek için tüm çabamızla çalışacağız dedi.