Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genişletilmiş Başkanlar kurulunda öncekilerden farklı olarak bazı sunumların da yer alacağını belirterek “Bu toplantıyı tertip etmemizdeki amaç genel merkez binamızda aynı çatı altında buluştuktan sonra motivasyon ve kapasitemizi daha da geliştirmek, sendikal bilincimizi daha da yükseltmeye ilişkin yeni bir ufuk kazanmaktır. Bu toplantının bu yönüyle son derece önemli ve değerli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Memur-Sen’in şimdiye kadar önemli işler yaptığına vurgu yapan Yalçın, bunun altında örgütlü birlikteliğin ve özverili çalışmanın olduğunu söyledi. Yalçın, “Memur-Sen olarak vardığımız yer önemli ama şairin dediği gibi daha iyisi var her zaman, sınırı yok mükemmele varmanın. Kazanımlarımızı büyütmek, geldiğimiz yeri sağlamlaştırmak, hizmetlerimizi genişletmek için daha çok çalışmak ve büyümek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Bayraktutar:Erdemli Bir Sendikacılık Gayesinden Vazgeçmemeliyiz

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, Memur-Sen’in sendikacılıkta bir marka olduğunu ifade ederek “Kuruluştan bugüne yüzlerce insan, binlerce yönetici, yüzbinlerce üye Memur-Sen ve bağlı sendikalar ile temas kurmuştur. Her bir üyemiz ve yöneticimiz sendikacılıkta Memur-Sen’in zirve olduğuna şahitlik etmiştir. Bu zirveyi korumak, yeni zirvelere, ufuklara yol almak için daha iyi ve daha erdemli bir sendikacılık gayesinden vazgeçmemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı kapsamında ayrıca bir dizi sunumlar da gerçekleştirildi. “Uluslararası Çalışma Örgütleri Bağlamında Emek Örgütlerinin Vizyonu ve Memur-Sen Örneği” başlığı ile Bülent Pirler, 'Sivil Toplum Kuruluşlarında Ahlaki İlkeler, Sorumluluklar ve Davranışlar” başlığı İle Mehmet Güney,“Sendika-Sivil Toplum ve Sendika-Siyaset İlişkileri” başlığı ile Prof. Dr. Vedat Bilgin ve “Referans Kaynaklarımız, Teşkilat Yapılarımız, Sistem Tasarımlarımız ve ideallerimiz” başlığı ile Prof. Dr. Mete Gündoğan, katılımcılara sunum gerçekleştirdi.