Ajanskamu-Özel Haber Bugün yapılan Sağlık Sne Genel Merkez Kongresinde Sağlık Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı ve aynı zamanda Memur Sen İstanbul İl Başkanı olan Durali BAKİ Sağlık Sen Genel Merkez yönetimine girerek Ankara'ya gitti.

Memur Sen İstanbul İl Başkanlığı böylelikle boşalmış oldu. 

Şimdi merak edilen ise Memur Sen  İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı?

Memur Sen'in uzun yıllar İstanbul İl Başkanlığı Eğitim Bir Sen'de idi. Efsane başkanı da Ahmet YURTMAN idi. Ahmet YURTMAN'ın İl Milli Eğitim müdürü olması, daha sonra TBMM başkanı İsmail Kahramanın danışmanı olması , şu anda da TBMM'de daire başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyor. 

Ahmet YURTMAN'dan sonra yapılan seçimlerde Memur Sen İstanbul İl başkanlığında Sağlık Sen ve Eğitim Bir Sen çekişmiş.  Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu şube başkanı Erol ERMİŞ Memur Sen İstanbul il başkanlığına aday olmuş, ancak ERMİŞ yapılan seçimleri kaybetmişti.  

Sağlık Sen ve Eğitim Bir Sen arasında 2 dönemdir İstanbul Memur Sen çekişmesi yaşanıyor. Seçimleri Sağlık Sen iki dönemdir kazanıyor.

Bu sefer yapılacak seçimlerde sonucun ne olacağı ise merak konusu. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Eğitim Bir Sen 6. Olağan Genel Kurulunda Genel Merkez yönetimine bağımsız aday olarak giren isimlerden biri de olan Erol ERMİŞ 106 oy alarak seçilememişti. 

Erol ERMİŞ'in önümüzdeki günlerde yapılacak olan Memur Sen İstanbul il başkanlığı seçimlerine  yine aday olup olmayacağı bilinmiyor.

Bu konuda kendisinin henüz yaptığı bir açıklama bulunmuyor. 

Ancak Erol ERMİŞ'in aday olmasa bile Eğitim Bir Sen'in İstanbul şube başkanlarından birini aday olarak çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu konuda ön plan çıkan isimlerin başında ise 4 Nolu şube başkanı Talat YAVUZ geliyor. 

Talat YAVUZ'un Erol ERMİŞ'in bir önceki dönem seçimlerinde aday olup kaybettiği seçimlerde; Erol ERMİŞ adaylığını açıklamasa idi aday olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Hatta ismi sürekli Memur Sen İstanbul İl Başkanlığı için geçiyordu. Erol Ermiş adaylığını açıklayınca Talat YAVUZ nezaketen aday olma düşüncesinden vazgeçmişti. 

Eğitim Bir Sen İstanbul şubeleri içinde kamuyoyunda ismi en çok bilinen kişi olarak Talat YAVUZ ismi ön plana çıkıyor.

Sağlık Sen'in İStanbul'da Memur Sen'den vazgeçmeyeceği biliniyor. Hatta Eski Başkan Durali BAKİ'nin genel merkez yönetimine gittiği dönemde Memur Sen'i elinde tutmak isteyeceği bilinen bir gerçek.

İstanbul'da sendikalar içinde en fazla üye, sağlık Sen ve Eğitim Bir Sen'de bulunuyor. Seçimleri Büro Memur Sen'in ve diğer sendika delegelerinin vereceği oylar belirleyecek. 

Memur Sen gibi Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonunun en büyük İli İstanbul İl başkanlığına başkan olacak kişinin ismi oldukça önemli . 

Bakalım Memur Sen İstanbul Seçimlerinde kim aday olacak?

Hangi Sendika kimi destekleyecek?

Kimler adaylık açıklayacak?

 

www.ajanskamu.net