Ali YALÇIN , Memur-Sen, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından TODAİE'de düzenlenen 'Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika' programının açılışına katıldı.

Sertifika programını üç önemli ve iddialı kuruluşun gerçekleştirdiğini ifade eden Yalçın, 'Bu programı önemsiyoruz. Çünkü dünyada yaşanan gelir adaletsizliği bir türlü giderilemiyor. Gelir adaletsizliği nedeniyle de dünyada savaşlar, cinayetler ve vahşetler yaşanıyor. Dolayısıyla dünya huzur problemiyle karşı karşıya.' dedi.

Yalçın, yaklaşık 7 milyar olan dünya nüfusunun yedide birinin aç olduğuna, beşte birinin ise 1 doların altında ücret aldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: 'Üç ailenin elinde bulundurduğu servet 46 ülkenin toplam milli gelirinden fazla. Savaşların ve vahşetlerin sonucu olarak 400 milyon yetim var. Savaşlarda ölen insanlar, üzülerek ifade etmek isterim ki insan olarak değil birer istatistiki veri olarak tasnif ediliyorlar. İnsan haklarına ilişkin ihlaller raporu, FED'in faiz raporundan daha az ilgi görüyor.

Dünyada merhamet, adalet ve taksimat sorunu var. Sendikalar gibi nitelikli örgütlü yapıların bu üç önemli soruna karşı üç önemli talebi var. Bunlar; adalet, merhamet ve düzgün bir biçimde taksimat.' - 'Bu program çok şeylere vesile olacak' Ziyaret ettikleri birçok ülkede Türkiye'ye dair olumsuz algının üretildiğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

'(Türkiye hakkında doğru bilinen yanlışlar) kitabı basılsa dünyanın en uzun ciltli kitabı olur çünkü Türkiye kasıtlı bir algı operasyonuyla karşı karşıya. Bu eğitim programı aynı zamanda Türkiye'yi yakından tanımak, karşılıklı kapasitelerimizden istifade etmek, eğitim iş birliği anlaşmalarımızın gereğini somutlaştırmak. Burada 25 farklı ülkeden katılımcı var. Biz bu katılımcı dostlarımızın ülkelerinde üretilen algının tersine yardımseverlik ve misafirperverlikle karşılandık, oralarda olmaktan son derece memnun kaldık. Bu program da bu manada çok şeylere vesile olacak.'

TODAİE dört yeni merkez açacak TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan da çok nitelikli kamu yönetimi enstitüsü olma yolunda ilerlediklerini belirterek, bu kapsamda enstitünün uluslararası faaliyetlerinin yeniden yapılanacağını bildirdi. Gelecek dönemde bazı merkezlerinin görevine son verirken, dört yeni merkez açacaklarını duyuran Aslan, şunları kaydetti: 'Hedefimiz, kendi coğrafyamızda daha ayrıntılı araştırma ve eğitim için farklı ortak noktaları belirlemek. Şu anda aklımızdaki model, Doğu Asya çalışmaları, Batı Asya çalışmaları, Afrika çalışmaları ve İran çalışmaları gibi dört yeni merkez açmak. Bizim medeniyetimizde iki önemli şey vardır; istişare ve iş birliği. Biz bunu ne kadar ileri götürürsek bu coğrafyada refah ve barış o kadar gündeme gelir.' Konuşmaların ardından, 25 farklı ülkeden katılımcının yer aldığı 'Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika' programında ders başı yapıldı.

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net