Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tekirdağ Şubesi’nin Çerkezköy’de düzenlediği ‘Teşkilat Buluşması’nda ek gösterge ve sözleşmeli memur konularına değinerek. 'Ek gösterge sistemi, kamu görevlilerinin mağduriyetini giderecek şekilde kurulmalıdır' dedi. Genel Başkan Yalçın ayrıca İstanbul 5 No’lu Şube’nin yeni hizmet binası açılışında eğitim öğretim çalışanlarının çeşitli sorunlarına değindi.

Ali Yalçın, Tekirdağ Şubesi’nin Çerkezköy’de düzenlediği ‘Teşkilat Buluşması’na katıldı. Ek göstergesistemi, kamu görevlilerinin mağduriyetini giderecek şekilde kurulmalıdır

Toplu sözleşme hakkını elde eden bir teşkilat olduklarını vurgulayan Yalçın, toplu sözleşmelerde 260 kazanımın altına imza attıklarını kaydetti. Çözülmesi gereken sorunların olduğunu dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Hak aramanın merkezi, çözümün adresi, mazlum ve mağdurların sesiyiz. Devam eden sorunları çözecek olan da bu teşkilattır, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’dir. 3600 ek gösterge ne olacak diye soranlar var. Sözü verildi, çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Toplu sözleşmelerde ek gösterge konusunu masaya taşıdık. Bütün kamu görevlilerinin mağduriyetleri bu noktada giderilmelidir. Cumhurbaşkanının da bir vaat olarak bunu dile getirmesi güçlü bir referans oldu ve bunu nihayete erdireceğimize inanıyoruz.”

Sözleşmeliliğe son verilmelidir

Sözleşmeli personelin sorunlarına da değinen Yalçın, “Sözleşmelilikten kaynaklanan sorunlar var. Eşi ve işi arasında tercih yapmak zorunda bırakılanların, aile bütünlüğü sağlanamadığından ebeveynlerinden daha fazla sıkıntı yaşayan çocukların da temennisi olan kadro beklentisi bir an önce karşılanmalı, hem iç huzuru hem de iş huzurunu bozan, ailelerin bir araya gelmesine engel teşkil eden sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Bu anlamda girişimlerimiz, çabalarımız, mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

 İstanbul 5 No’lu Şube’nin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın eğitim öğretim çalışanlarının çeşitli sorunlarına değindi.

Sorunlara çözüm bulma, kazanım üretme mücadelemiz devam ediyor

Eğitime ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Yalçın, “Eğitime ayrılan pay kadar eğitimcilere aktarılan pay da önemlidir. Bu anlayış ve bu gerçekten hareketle, eğitimcilerin gelir vergisi yükü azaltılsın, ek dersten vergi alınmasın, mahrumiyet bölgelerinde ilave mali ve sosyal haklar getirilsin diyoruz. Sözleşmeli personel uygulamasının eğitimde de kamuda da sona ermesini istiyor ve bunun gerçekleşmesi için çaba harcıyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olarak çıkması için ter akıtıyoruz. Okul yöneticilerimizin hakkını, hukukunu koruyan bir düzenlemenin hayata geçmesinin mücadelesini veriyoruz. Öğretmenlerin statüsünün ve itibarının güçlendirilmesi, ek göstergenin bütün kamu görevlilerine verilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.