Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genelkurmay Çatı Davasının görüldüğü mahkeme önünde açıklamalarda bulundu. Yaptığı basın açıklamasında “Dezenformasyon ve manipülasyona karşı siyasilere, STK’lara ve medyaya önemli sorumluluklar düşmekte, FETÖ’nün oyununu bozmak için hakikatin topluma en yalın şekilde anlatılması gerekmektedir” dedi.

 

Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen Ankara 15 Temmuz Platformu’nun 15 Temmuz hain darbe girişiminin beyin takımı olarak bilinen sanıkların yargılandığı çatı davasındaki nöbetler devam ediyor. Bugünkü nöbeti ise mahkeme önünde Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Toç-Bir-Sen gerçekleştirdi.

 

Genelkurmay Çatı Davasının görüldüğü Sincan’daki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde bir araya gelen Toç-Bir-Sen üyeleri ellerindeki döviz ve pankartlarla davanın takipçisi olacakları mesajını verdiler.Burada yapılan basın açıklamasına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile çok sayıda Toç-Bir-Sen üyesi katıldı.Basın açıklamasında konuşan Günay Kaya, davayı Türkiye’nin darbeler tarihinin kirli parantezinin kapatılması için 15 Temmuz’da başlayan direnişin son hamlesi olarak nitelendirdi. Kaya, 15 Temmuz’da tutulan nöbetlerin aynı kararlılık ve hissiyatla dava sürecinde de devam etmesi gerektiğini söyledi. Darbecilerin çeşitli yollarla dezenformasyon ve manipülasyon yaptıklarını belirten Kaya, bununla mücadele etmek için davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.Savunmalarda dile getirilen ve bazı kesimlerce de desteklenen kontrollü darbe söyleminin FETÖ’nün bir icadı olduğunu belirten Kaya, “Sanıkların psikolojik harp tekniği temelinde üretilmiş bu savunma taktikleri, ortak dil ve tavırları, arkasında örgütlü bir yapının varlığını gösteriyor” dedi.

 

Geçmişteki darbe davalarında olduğu gibi yargı sürecinin takip edilmemesi durumunda darbecilerin hak ettikleri cezayı almaması ihtimaline karşın teyakkuzda olunması gerektiğini ifade eden Kaya, “Özellikle İstanbul, Muğla ve Ankara başta olmak üzere FETÖ darbe davaları dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Darbe önlenmiştir ancak rehavete de yer yoktur! Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. Cezasız kalan her suçun, bir yenisini rahminde taşıdığı bilinmelidir. O nedenle dava neticeleninceye kadar biz burada nöbetteyiz, teyakkuzdayız! İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz!” dedi.

 

Toç-Bir-Sen üyeleri basın açıklamasından sonra duruşmanın görüldüğü salona geçerek davayı takip ettiler. Nöbetlerin, dava sonuçlanana kadar devam etmesi planlanıyor.