Memur-Sen yarın ÇŞGB'nin ILO kararını protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelecekti Krizin Çözülmesi üzerine eylemden vazgeçildi. 

Eylem konsundaki ilk haberimiz ise şu şekilde idi. 

Bir milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen, ILO Çalışma Konferansı’nda çalışanları temsil etmeye hak kazanmasına rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın teammüleri hiçe sayarak Türk-İş'de karar kılması tepkileri beraberinde getirdi. 

Bugüne kadarki yerleşik uygulama ILO'da temsil yetkisinin Memur-Sen'e ait olmasını gerektirirken ÇSGB'nin kararı tartışmaları beraberinde getirdi. ILO Anayasası 'Bu Hak Memur-Sen'in' derken ÇSGB'nin aksi uygulaması kafaları karıştırdı. ILO Anayasası ve Türkiye'nin geçmiş dönem uygulamaları en çok üyeye sahip konfederasyon konumundaki Memur-Sen'in, ILO delegesi olarak belirlenmesini zorunlu kılıyor. Bakanlık, buradan hareketle 10 Mayıs tarihli yazısında bu zorunluluk gereğince delegeliğin Memur-Sen'de olduğunu konfederasyonlara bildirmişti. Son süreçte ise kararından vazgeçmesi Memur-Sen'i hareketlendirdi.

Memur-Sen yarın ÇŞGB'nin ILO kararını protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelecek. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın bakanlık önünde saat 12.30'da gerçekleştireceği basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları,  yöneticileri, temsilcileri ve üyelerin katılması bekleniyor.