Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Oranlar konusunda atlan doğru adım matrahlarla da devam ettirilmeli, matrahlar MTVdeki artış oranı kadar (yüzde 25) arttınlmalı' dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçının eleştirdiği ve Memur-Sehin, 81 il temsilcilikleri tarafindan yapılan basın açıklamalanyla tepki gösterdiği 'Gelir Vergisi Düzenlemesi' torba tasandan çıkarıldı.

Yapılan açıklamaya göre; 'Gelir Vergisi Kanununun üçüncü dilimindeld ücreüer için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına' ilişkin madde, verilen önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 'torba tasandan çıkanldı. Üçüncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu gelişmenin Memur-Sehin teklifle kazanım üretme maharetinin yanında tepkiyle kayıp engel leme maharetinde olduğunu tescillediğini belirtti.

Yalçın, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Gelir Vergisi 3. dilimdeki artış hazırlıklanndan vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Bu sonucu demokratik sivil tepkinin yanlıştan vazgeçilmesi örneği olarak görüyoruz.

Nihayet 'yanlış hesap' komisyondan döndü. Memur-Sen olarak gerçeldeştirdiğimiz tepki eylemleri gelir vergisi' mağduriyetinin artmasına engel oldu, tüm teşkilatianmıza teşekkür ediyorum' dedi.

ARTIŞ MTV GİBİ OLMALI

Oranlar konusunda atılan adımın matrahlarla da devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Matrahlar, MTVdeki artış oranı kadar (yüzde 25) arttınlmalı. Gelir Vergisinde hedef daha az mağduriyet değil, vergi kaynaklı kayıplara son verecek adalet olmalı. Ayrıca, Toplu Sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan ve hayata geçirilmesinin gerekliliğini gerekçeleriyle ortaya koyduğumuz kamu görevlilerinin gelir vergisine ilişkin yüzde 15'i aşan kısmının kamu işverenince karşılanması teklifimizin de bir an önce karşılık bulmasını bekliyoruz' diye konuştu. (İHA)