Konfederasyonumuz Memur-Sen, Hak-İş ile birlikte İdlib için yardım kampanyası başlattı. İdlib’deki insani drama ‘dur’ demek için, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. “İdlib Yardım Bekliyor” çağrısıyla Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında, yardım kampanyasının ilk aşamasında toplamda 400 bin TL’lik bağışta bulunuldu.

 

Emperyal sömürü düzeni Müslümanlara soykırım uyguluyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, İdlib’de yıllardır insani bir dram yaşandığını belirterek, dünya kamuoyunun bu drama sessiz kaldığını söyledi. İdlib’te yaşananların ilk olmadığını vurgulayan Yalçın, “Emperyal sömürü düzeni, özellikle İslam beldeleri olmak üzere, dünyanın her bir köşesine çöreklenmiş; kan emiyor, sömürüyor, Müslümanlara soykırım uyguluyor. Son 25 yılda savaşlarda 12,5 milyon Müslüman’ın hayatını kaybetmesi soykırım değil de nedir? İşte Arakan, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Çeçenistan, Mısır, Yemen, Libya, Somali, Afganistan, Orta Afrika ve Suriye… Bunlar uzak geçmişe ait değil, hepimizin bizzat yaşayıp da gördüğü korkunç dramlar” dedi.

3 milyondan fazla sivilin yaşadığı İdlib’de bin 395 sığınmacı kampı olduğunu ifade eden Yalçın, buna rağmen İdlib’de sadece 2019 yılında Esed rejimi tarafından 526 yaşam alanı hedef alınarak katliamlar gerçekleştirildiğini kaydetti.