Memur-Sen, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında kamudan ihraçları gündeme getirerek üç talepde bulundu: -Masumlar göreve iade edilsin. OHAL işlemleri incelem komisyon üyeleri jet hızıyla belirlensin. Memur-Sen de komisyonda gözlemci üye bulundursun.

Memur-Sen, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında kamudan ihraçları gündeme getirerek üç talepde bulundu:

-Masumlar göreve iade edilsin.

-OHAL işlemleri incelem komisyon üyeleri jet hızıyla belirlensin.

-Memur-Sen de komisyonda gözlemci üye bulundursun.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı, Bakan Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Masumlar göreve iade edilmeli, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu üyeleri belirlenmeli

“Türkiye, 15 Temmuz’da FETÖ’nün terörist darbe teşebbüsünün etkilerinden kurtulmak için her mecrada farklı adımlar atıyor” diyen Yalçın, şöyle konuştu: “Şüphesiz, kamuoyu gündeminde en çok yer edinen bölüm, kamu personel sistemine yönelik olanlar. Bilinen ifadesiyle kamudan FETÖ’nün tasfiyesine yönelik KHK’lar, iş ve işlemler. Biz, yetkili konfederasyon olarak kamu personel sisteminde ihanetle teması bulunan hiç kimsenin olmamasını istiyoruz. İhaneti bitiren millete, ihanete yön veren, destek veren ellerin kamu hizmeti sunmasını doğru bulmayız fakat bu noktada FETÖ tasfiyesinin, mazlum ve masumları kamudan tasfiye etme değirmenine dönüşmemesi konusunda hassas olunması gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun, ihanet tayfasının içindeymiş gibi görülen/gösterilen masumların göreve iadesine ilişkin iş ve işlemlerin hızla yapılmasını, hiçbir masumun bu ihraç ve uzaklaştırma listelerinde yer almaması için sıfır hatalı işlem konusunda hassas olunmasını istiyoruz. Masum ve mazlumların tespitine, iadesine yönelik iş ve işlemler için oluşturulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun üyeleri halen belirlenmedi. Kurul, halen başvuru alma, faaliyetleriyle masumları belirleme, göreve iade etme, kamu vicdanının beklentilerine uygun işlem tesis etme noktasına gelemedi.”

Yetkili Konfederasyon OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu’nda ya üye ya da gözlemci sıfatıyla temsil edilmeli

Ali Yalçın, kurulun üyelerinin bir an önce belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yetkili Konfederasyondan mutlaka bu kurula üye alınmalı, en azından bu kurulda gözlemci üye sıfatıyla yer alması sağlanmalıdır. Yetkili Konfederasyon mutlaka bu sürecin içinde hakem sıfatıyla, alanın bilgilerine hâkim unsur sıfatıyla, masumların tespitinde sıfır hata amacıyla yer almalıdır. Türkiye, ihanetin tasfiyesi ile masumların göreve iadesini aynı anda gerçekleştirecek birikime ve bunun için gereken ortak aklı yürütme kapasitesine sahipliğini bu zeminde ortaya koymalıdır. 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlamasına 5 aydan daha kısa bir süre kalmış olmasına rağmen 3. Dönem Toplu Sözleşme’de altına imza konulan hükümlerin bir bölümü çözüme kavuşmuş ancak bu hükümlerden bazılarına ilişkin ÇSGB denetiminde Devlet Personel Başkanlığı’nda yapılan toplantı ve görüşmelere rağmen kamu görevlileri lehine bir çözüme kavuşmadığını görmek bizleri kamu işvereninin konuya yaklaşımı hususunda endişeye sevk etmektedir. Toplu sözleşmede yer alan üzerinde çalışma yapılacak hükümlerle ilgili olarak, ilgili bakanlıkları, kurum ve kuruluşları, toplu sözleşmenin anayasal bir hak, toplu sözleşmenin de bağlayıcı bir hukuki metin olduğu noktasında ikaz etmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan tarihi bir sorumluluğu almasını istiyoruz” dedi.