Hükûmet, 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu. Memur-Sen “Yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle uzlaşmaya ve müzakereye uygun görmüyoruz” diyerek geri çevirdi.

Yetkili organlarıyla toplantılar yapan yetkili sendika Memur Sen kararımızı herkes görecek dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerini son gününde eylem yapma kararı alan Memur Sen , 'masaya ya yetkili kişi gelsin ya da yetkinizi devredin' diyerek Çalışma Bakanına da tepki göstermişti. 

Görüşmelerde bugün de anlaşma çıkmaması halinde, konu Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna taşınacak. Kurul, en geç ay sonuna kadar karar verecek ve bu karar bağlayıcı olacak.

Memur Sen hükümetin ikinci teklifini de yetkili organlarıyla değerlendirdi ve bugün saat 15:00'de iş bırakma eylemi yapacak ve saat 17.00 de çalışma bakanlığı önüne cüzdan bırakma eylemi yapacak. 

İşte o eylem kararı: 

 

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen yüzde 8+7 talep etmişti.

Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zamve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen'in talebi, taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payının yanında memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesiydi. 

KESK ise 2020 için toplam yüzde 38 artış, 2021 yılı için de 2020 enflasyonu artı 3 puan refah payı istemişti.