e-Devlet Kapısı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan büyük bir internet sitesidir. Kapı'nın amacı kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

 

e-Devlet Kapısı; 2006 yılından bu yana hizmet vermektedir ve bugün itibariyle 41.773.724 kullanıcısı bulunmaktadır. Ayrıca e-Devlet Kapısı, şu anda 544 kuruma ait 4387 hizmete erişim sunmaktadır.

 

e-Devlet Kapısı üzerinden 7 Kasım 2013’ten bu yana sunulan hizmetlerden biri de “İşçi Sendikalarına Üyelik İşlemleri” hizmetidir. İşçiler bu hizmet ile işçi sendikalarına üyelik ve istifa işlemlerini yapabilmekte, üye oldukları sendika hakkında bilgi alabilmektedirler. Aynı hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden “Memur Sendikalarına Üyelik İşlemleri” başlığı altında memurlar için de verilmesi gerekli olup, memurlar bu imkan ve kolaylıktan mahrum bırakılmamalıdır.

 

Memurların; kendilerini baskı altında hissetmeden, bürokratik işlemler ile uğraşmadan memur sendikalarına üye olabilmelerine veya üyelikten çekilebilmelerine imkan tanıyacak olan bu entegrasyonun en kısa sürede sağlanması gerektiğine inanıyoruz.

 

Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak ilgili kurumlara bu talebimizi yazılı olarak iletecek ve konunun takipçisi olacağız.

 

MAARİF-SEN

Maarif Çalışanları Sendikası

Yönetim Kurulu