Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyesi öğretmenler, yıllık enflasyon karşısında ezilen memurlar adına içinde 7 buçuk TL olan bir para kesesini Memur-Sen'e göndererek yetkili sendikayı protesto etti.

 

Yıllık enflasyonun 9 yılın zirvesinde olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 'Başta kamu çalışanları olmak üzere emekli memurdan asgari ücretli vatandaşa kadar toplumun her kesimi enflasyonun altında ezilmektedir. Devletimizin resmi organları tarafından yapılan açıklamaya göre giyim ve ayakkabı ürünleri, ulaşım masrafları, sağlık giderleri ve gıda harcamalarının fiyatı artmıştır. Yaklaşan kış öncesi çocuğuna ayakkabı, eşine palto almayı düşünenler, işe giderken aracında benzin kullananlar, hastalandığı zaman ilaç alacaklar kara kara düşünür hale gelmiş, gıda harcamalarına gelen zamlar sonrası insanlarımız karnını doyurmadan önce bir somunun yanına hangi katığı bulsam diye çare aramaya başlamıştır' dedi.

 

Hal böyleyken kamu çalışanlarının yetkili ama etkili olamayan sendika tarafından toplu sözleşme masasında %4 + %3,5 rakamıyla enflasyona ezdirildiğini vurgulayan Mustafa Uğur, 'Bu sebeple tüm üyelerimiz adına kamu çalışanlarını enflasyon karşısında ezilmeye mahkum bırakan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a 4 + 3,5 zammı temsilen 4 TL + 3,5 TL'yi bir keseye koyarak kargoyla gönderiyoruz. Nasıl olsa buçuk Ali memurun düştüğü halden utanmıyor o halde bu parayı kendisi güle güle kullansın, bozdurup bozdurup harcasın' diyerek içinde 7 buçuk TL koyulan keseyi Memur-Sen Genel Merkezi'ne göndermek üzere kargo firması çalışanlarına teslim etti.