Zanzibar'ın Kombani Bölgesinde Sadakataşı Derneği'nin koordinesinde ve Türkiye'deki bağışçıların desteği ile 2015 yılı Nisan ayında 5 bin 887 metrekare alanda temeli atılan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete girdi.


Törene Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar'ın yanı sıra Sadakataşı Derneği temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda STK yöneticileri katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle ilk olarak 225 metrekare alana inşa edilen 350 kişi kapasiteli Hacı Osman Var Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından külliyedeki ilk ezan okundu ve cemaat namaz kıldı. Namazın ardından Hacı Ayşe Var okulunun ve külliyenin açılış kurdelesi kesildi. Ellerinde Türk bayrağı ve Sadakataşı Derneği'nin flamasını taşıyan Zanzibarlı çocuklar, törende Türk heyetine sevgi gösterisiyle birlikte kendi dillerinde tezahüratlarda bulundu.


Yerleşkesinde cami ve dersliklerin yanı sıra yatakhane, kütüphane, yemekhane, mutfak, idare binası, lojman, spor sahası, banyo ve lavabolar bulunan külliyede, İmam Hatip modelinde erkek öğrencilere yatılı orta okul eğitimi verileceği bildirilirken, 2 milyon 400 bin liraya mal olan projeden bin kişinin istifade edeceği öğrenildi. Ayrıca, külliyedeki tefrişatın Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldığı belirtildi.


Açılışta konuşan Memur-Sen Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, bütün Müslümanların kardeş olduğunu, kardeşliğin pekiştirilmesi için Zanzibar'da bulunduklarını söyledi.