Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 2017-2019 toplu görüşme masasına şu teklifle geliyormuş. Halihazırda sendikalı memurlara ödenen 77 lira herkes için 102 liraya çıkartılsın yetkili sendikaya üye olanlara bunun iki katı yani 204 lira ödensin!....

Yakışır ağaya !

Çünkü daha önce de Üsküdar Belediyesi başta olmak üzere birçok Belediye ile yaptıkları sözleşmede yine aslan payını kendilerine almışlardır. Ancak Türk Yerel Hizmet Sen dava açarak gaspedilmiş tüm haklarını geri almıştı. Bu bakış tam da hak-hakkaniyet gibi kavramları ağzında düşürmeyen gerçek anlamda güç zehirlenmesine yakalanmış ne oldum delisi bir anlayışın dışa vurumudur.

Peki Memur Sen yalnızca para pul konusunda mı ötekileştirme yapıyor. Yalnızca bu konuda mı hep bana diyor. İşte Müdür mülakat rezaleti! 2015 yılı mülakatlarında Bakırköy EBS İlçe temsilcilerinin listesi kamuoyu ile paylaşılmıştı, bu yılda İstanbul Silivri’de ki listenin Noter tasdikli sureti paylaşıldı. Peki bu listeler olmasaydı mülakatların dürüstçe yapıldığını mı söyleyecektik.

Kesinlikle hayır!

2016 yılında yine100 kişilik bir liste yayınlandı ve bunlardan 90 ve üzeri alanların doksan tanesi EBS liydi. Ve ne yazık ki kızaracak surat bile yok. Memur sitesi dalga geçip Eğitim Bir Senliler çok zekidir onun için %90 nı yüksek puanlar alıyor diyor, sanki elli aferin almışlar gibi durmak yola devam ediyorlar. Bu kadar yararcı ve çıkarcı bir anlayışın toplu görüşme taleplerinde acaba daha neler olabilir diye düşününce ilk aklımıza gelenler;

Üniversite mezunlarına 6 ay olan askerlik süresi Memur Senlilere üç ay olmalıdır.

Memur Senlilerin evlatları sınavsız işe alınmalı, Üniversitelere yerleştirilmelidir.

Diğer memurlardan kesilen vergiler Memur Senden kesilmesin çünkü yetkili sendikadır.

Memur Senlilerden taşıt ve emlak vergileri zinhar kesilmesin. Onların yerine diğer sendikalara üye olanlardan iki katı alınsın.

Memur Senlilere toplu taşıma ücretsiz olsun, diğer memurlara iki katı olsun.

Toplu yemeklerde Memur Senlilerin eline kepçe, diğerlerinin eline çay kaşığı verilsin.

Seçimlerde Memur Senlilere iki oy kullanma hakkı verilsin ve iktidar partisinin en az yarı milletvekilliği Memur Sen’e verilsin.

Diğer sendika mensuplarının oy kullanma hakkı ellerinden alınsın zinhar aday yapılmasınlar.

Memur Senliler için kul hakkı yemeyin, adaletle hükmedin gibi dini emirler kaldırılsın.

Müfredata bir madde eklenerek erdem, fazilet ve ahlaki değerler yeniden tanımlansın!..Bu talepleri olabilir mi, olursa şaşırmam. Çünkü her meseleye bu kadar faydacı bir anlayışla yaklaşanlar siyasetin olur demesi halinde bu teklifleri yapmaktan çekinmeyeceklerinden eminiz.

Sonuç olarak; bugün Memur Sen’in başı çektiği bu çıkarcı anlayışın yaptığı adaletsizlik falan değil, düpedüz kendinden olmayanı düşman gören, ötekileştiren ve başkasına hayat hakkı tanımayan

kışkırtıcı ve tahrik edici bir yaklaşımdır. Bu ülkeye ve devlete yapılacak en büyük kötülükte budur. Eğer doğru tahlil edilirse bilinçsizce geleceğimizi tehlikeye atan, vatandaşın devlete güvenini dip yaptıran, kardeşi kardeşin hasmı yapan, dahası ihanet kokan bir yaklaşımdır. Devletin bekası diyenlerin bu konuya mutlaka eğilmeleri gerekmektedir.

Remzi Özmen

Kaynak:Kamudan.com