Kamu çalışanlarının 1-31 Ağustos tarihleri arasında toplu sözleşme masasına oturacaklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Hükümetin her toplu sözleşme döneminde kamu çalışanlarının fazla talepte bulunmaması için ‘Ülkemiz zor bir dönemi yaşıyor’ şeklinde sözler sarf ettiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Elbette ekonomide zorluklar vardır. Ama biz şunu söylüyoruz:  Toplum ne kadar fedakârlıkta bulunuyorsa, biz de o kadar fedakârlıkta bulunalım. Toplumun tüm kesimlerine ne imkânlar sunuluyor ise, bize de o imkânlar sunulsun” dedi. Ekonomik daralmışlık söz konusu olduğu zaman Hükümetin bazı sektörlere teşvik getirdiğini hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu teşvikin memur ve emeklilere de getirilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bazı sektörlere piyasanın canlanması için teşvik getiriliyor ise, memurlarımıza ve emeklilerimize de teşvik getirilmelidir. Bakınız; 2018 yılında kamu çalışanlarının alım gücü yüzde 9.5 oranında azaldı. Dolayısıyla enflasyon karşısında ezilen kamu çalışanlarına ek zam verilmesini istedik. Ek zammın piyasaya canlılık getireceğini vurguladık. Ancak bu önerimiz kabul görmedi” dedi. 

 

KamuAjans