Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Latif Selvi açıklamasının devamın da ifadelere yer verdi.Selvi; ' Sendikalarımızın 2 yıl da bir. gerçekleştirdiği toplu sözleşmenin referandum da anayasa ya girmesi ile birlikte yetkileri eline almış bir sendikayız.

Burada hedefimiz kamu çalışanlarının özlük haklan masaya getirilerek masada yapılan anlaşmalarla resmiyet kazanmasıdır. Daha önceki dönemlerde isti sâri organ gibi toplu görüşme uygulamaları vardı. □

Selvi; '2018 yılı memur ve memur emeklilerine yapılacak zam mutlaka memnun edici olacaktır HabenEren BAYRAK Erzincan'a Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, verdiği değerlendirme de 2018 yılı memur ve memur emeklilerine yapılacak zam mutlaka memnun edici olacaktır dedi. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Latif Selvi açıklamasının devamın da ifadelere yer verdi. Selvi; ' Sendikalarımızın 2 yıl da bir gerçekleştirdiği toplu sözleşmenin referandum da anayasa ya girmesi ile birlikte yetkileri eline almış bir sendikayız.

Burada ki hedefimiz kamu çalışanlannın özlük hakları masaya getirilerek masada yapılan anlaşmalarla resmiyet kazanmasıdır. Daha önceki dönemlerde isti sâri organ gibi toplu görüşme uygulamaları vardı. Burada masada kabul edilse dahi uygulanmıyordu. Bizler bu yöntemi değiştirdik ve 2 yılda bir yapılan kamu çalışanlan için hükümet ve yetkili sendika ile yapılan pazarlıklar sonucunda çıkan sonuçlar kazanım olarak neticeleniyor.

2018 ve 2019 yılı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Hükümet ile yapılacak görüşmeler öncesinde tüm üyelerimize gerek internet üzerinden gerekse bire bir yapılan görüşmelerle taleplerin belirlenmesi üzerine çalışmalar yaptık. Yapmış olduğumuz çalışmaları daha sonra Ankara'da yapacağımız çalış tay ile talepler masaya yatırılıp talebiniz talebimiz olsun çerçevesin de tabi İd yapılan talepler hizmet mahiyetin de değil istek ne ise o sendika olarak bizlerin talebine yansısın.

Bir hafta sonra Memur Sen'e bağlı bütün sendikalar gerek hizmet alanındaki tekliflerimiz neler olacak gerek se bütün çerçeve de kamu çalışanlarının istek ve taleplerini ortaya koyacağız. %90 kendi boyutunda taleplerimizi şekillendirdik inşallah Temmuz ayının ortalarında devlet personel başkanlığına tekliflerimizi sunacağız.

Onlarda hazırlıklarını yapacaklar 1 ağustos itibari ile de masaya yatıracağız. Şimdiden çetin bir müzakere olacağını görüyoruz.

Bizim taleplerimiz Kamu çalışanlarının hakkı onları da korumak bizler için önemlidir. Mit ediyorum 2018-2019 yılı için başarılı bir toplu sözleşmeye imza atarız'diye konuştu.

Gündem24

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net