Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Yaşar Şanlı dün İzmit Öğretmenevi'nde bir basın açıklaması düzenledi. Şanlı, 'Memurlar maddi manevi zor durumda' dedi İzmit Öğretmenevi'nde dün gerçekleşen basın açıklamasına Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Yaşar Şanlı ve Türk Kamu Sen'e bağlı şube başkanları katılım gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan Yaşar Şanlı, '15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde yaşanan sıkıntıları defalarca dile getirdik. Artık bir an evvel yargılamaların başlaması, öte yandan da açığa alınanların bir an evvel görevlerine iadelerini bekliyoruz. Kamuda uzun süredir yaşanan bu tedirgin halin normalleşmesi adına bunu çok önemli görüyoruz Öte yandan 657 Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirileceğiyle ilgili Hükümet yetkililerince beyanatlar veriliyor. Kamuda görevini yerine getirmeyen bankamatik memurları var bahaneleriyle böyle bir değişikliğe kalkışmak, kritik bir süreçten geçen ülkemiz adına büyük hata olur kanısındayız. Bu konuda her türlü eylemi göze alacağımızı da buradan tekrar hatırlatıyoruz' dedi.

'REVA GÖRÜLEN ZAM YÜZDE ÜÇ

Şanlı, 'Son bir ayda ekonomide yaşanan gelişmeler, ülkemiz genelinde olduğu gibi kamu çalışanlarını da fazlasıyla etkiledi. Daha temmuz ayında 2.90TL olan Dolar, bugün 3.51 TL seviyelerine yükseldi. Yani, 2.700 TL maaş alan bir memur bu maaşla temmuz ayında 931 Dolar alırken, bugün 769 Dolar alabilir hale geldi. Yani en düşük sayılabilecek maaş üzerinden bile memurların Dolar bazında zaran yüzde 7'dir.

Pazarda el yakan sebze fiyatları, petrol ürünleri başta olmak üzere birçok tüketim maddesine gelen zamlar, ÖTV artışları...

Ve tüm bunların yanında Ocak ayında memurlara Hükümetin reva gördüğü zam oranı maalesef sadece yüzde 3. Yani Devletimizin tüm iş ve işlemlerinin her noktasında emeği olan memurlar, bugün gerek maddi gerekse manevi anlamda çok zor durumdalar.

Türkiye Kamu Sen olarak her şartta ve durumda yanında olduğumuz, gücümüzün son damlasına kadar emeklerinin karşılığını almaları için mücadele ettiğimiz Kamu Çalışanları, artık hak ettiği değere ve itibara kavuşmalıdır.Bu vesileyle İktidar ve Muhalefetiyle tüm Devlet yetkililerini kamu çalışanlarına sahip çıkmaya, dert ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye, sorunlarına çare üretmeye davet ediyor, Türkiye Kamu Sen olarak onlar adına yürüttüğümüz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimize dair söz veriyoruz'

Çağdaş Kocaeli