Eğitim Bir-Sen 1 No'lu , Şube Başkanı Muam- ' mer Karaman, Eskişehir'deki mesleki ve teknik eğitim gören öğrenci sayısının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 40 oranından çok daha az olduğunu belirterek, sebep, sonuç ve çözümler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Karaman, geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre mesleki ve teknik eğitim gören öğrenci oranının ülke ortalamasının yüzde 43 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Bu listeye göre Eskişehir'in yüzde 40 ile bu ortalamanın altında olduğunu belirten Muammer Karaman, 'Ancak işin esası bu rakamların daha altında bir rakam mevcut Eskişehir'de. Türkiye'deki rakamlarında gene açıklanan rakamın daha altta olduğunu biliyoruz.

Bu rakamların yüzde 40 seviyesine gelmiş olması imam hatip liselerinin mevcudiyetindendir. İmam hatip liselerine giden öğrencilerin sayıları da meslek lisesi sayısına dahil ediliyor. Eskişehir'de imam hatip liseleri dışarıya çıkartıldığında mesleki ve teknik lisesine giden öğrenci sayımız yüzde 28'dir. Dolayısıyla burada hep birlikte bir değerlendirme yapmamız ve mesleki ve teknik eğitimin önünü açacak mesleki ve teknik eğitimin ülke için değerinin fark edilmesini sağlayacak adımlar atmalıyız' dedi.