ABD ile Türkiye arasında yaşanan rahip krizinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Apple'ın amiral gemisi iPhone'a karşı boykot çağrısı yapmış ve 'ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafın da Samsung'u var. Kendi ülkemizde Vestel var, Venüs var. Biz bunları uygulacağız. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıda servis edeceğiz. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir.' açıklanmasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı üzerine MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kullandığı iPhone telefonu kırarak ynei bir telefon almıştı. Enginyurt, rahip Brunson'un serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Cemal Enginyurt'un adını taşıyan sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şöyle denildi:

'Brunson yüzünden, Amerikayı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerikaya’la aram açıldığına mı yanayım, kırılan İPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre.'