10 milyondan fazla vatandaş işsiz şekilde gezerken AK Parti Kütahya eski Milletvekili Hüsnü Ordu ’nun kızı Sümeyra, sınavsız şekilde Kütahya Belediyesi Özel Kalemi ’nde işe girdi.

İşte sınavsız şekilde giren Milletvekilinin kızı art arda raporlar ve izinler alarak Kütahya 'ya uğramadı bile. Ankara 'da yaşayan ve kadrosunun olduğu Kütahya Belediyesinden maaş almaya devam eden bu personel  internet üzerinden cins kedi alım satımı da yapıyordu.

ESKİ MİLLETVEKİLİ BABA ORDU: KESİNLİKLE DAHLİM YOKTUR DEDİ

Sümeyra Ordu’'nun bu şekilde memur olmasına tepkiler ciddi şekilde arttı. Tepkilerin artması sonrası AK Parti Kütahya eski Milletvekili Hüsnü Ordu Sözcü'ye konuştu. Kızını savunan Ordu, onun işe girmesinde hiçbir müdahalesi olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

'Kızım 5 yıldan beri TOKİ'de işçi statüsünde çalışıyordu. TOKİ'den ayrıldı,Belediye'de işe başladı. Özel Kalem Müdürlüğü 1'inci derece kadro ve tek istifadesi o kadro olacak. Yoksa TOKİ'deki olanakları daha fazlaydı. Şimdi TOKİ geri istedi. Sistem değişikliği nedeniyle işlemler uzadı. Rapor aldığı doğru. Ama raporlu olduğu dönemde maaş almadı. Bu konuda da benim kesinlikle dahlim yok. Çocuğu Ankara'da ve burada yaşıyor. Oğlu okula gidiyor. Torunum annesini arıyor. Paris'e de yeni gitmedi eski bir gezi. Kedi merakı ise kızımda bir hobi''

SORU SAYISI DAHA DA FAZLA ARTIYOR

Sınavsız şekilde kamu personeli olan ve hiç iş yapmadan Kütahya Belediyesinde Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinden maaş alan kızın,  kısa süre sonrada eski çalıştığı kurum olan TOKİ'ye atanmak için muvafakat isteyen eski vekilin kızının tek istifadesi memuriyet kadrosuymuş. Eski vekil açıklama yaptıkça sorular artarak devam ediyor.

Milyonlarca aday KPSS ile atama beklerken ve sözlü mülakatlarda elenirken böyle durumlar adayların tepkisine yol açıyor.

Kamubulteni.com