Ak Partide bügnlerde değişmesi muhtemel kabine değişkliği ile ilgili kulis bilgileri de sızmaya başladı. Ankarakuşu adlı twitter hesabından kabineyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Bua göre yeni kabinede bazı isimler kabine dışında kalırken, bazı bakanlıklarda değişiklik olacak, bazı bakanlar ise yerlerinde kalacak. 

Merak edilen Bakanlıklardan birisi de 1 milyona yakın mensubu bulunan dev bir bakanlık olan Milli Eğitim Bakanlığı. 

Milli Eğitim Bakanlığında İsmet YILMAZ'ın değişeceği iddia edildi. 

Bakan YILMAZ'ın yerine ise Kabinde eğitimci kimliğiyle ön plana çıkan ve Bakan olmadan önce Nabi Avcı'dan boşalan Meclis Eğitim komisyonu başkanlığını yürüten ve daha sonra Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, ardından Milli Savunma Bakanlığı yapan Fikri IŞIK'ın ismi ön plana çıkıyor. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'ın ise kabine'de bir bakanlığa , bakanlık verilmezse Genel Başkan yardımcılığına ise nerdeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir diğer kulis bilgisi de dışardan , Milletvekili olmayan ancak Bakanlıkta üst düzey bir bürokratın gelebileceği iddiaları var. Zayıf bir ihtimal gibi görünse de Milli Eğitim bakanının kim olacağı konusu dün itibariyle Eğitim camiasının neredeyse bir numaralaı gündem maddesi oldu. 

MEB bürokrasisisnin ise 16 Nisandan beri en önemli gündem maddesi olarak birinci sırada yer alıyor. 

AJANSKAMU-ÖZEL HABER

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net