TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Adnan Menderes Üniversitesi'ne atanan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörü ile dekanların birinci derece yakınları olduğunu ve 50'ye yakın atama yapıldığını belirten Bülbül, Bakan Selçuk'tan bazı soruları yazılı yanıtlaması için soru önergesi vermişti.

Süleyman Bülbül'ün soru önergesindeki bazı soruları yanıtsız bırakan Selçuk, sadece akademik atamaların 2547 sayılı kanun kapsamında üniversitelerin inisiyatifi ile yapılmakta olduğunu belirtti ve soru önergesine konu olan öğretim görevlisi ile personel atamaları hakkında inceleme yapıldığı yanıtını verdi.

Ziya Selçuk'un Yanıt Veremediği Sorular


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün soru önergesinde yer alan şu soruları yanıtsız bıraktı:

Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür?
Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur?
Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır?
Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan üniversite rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir?