Öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili çalışmada matrislerimiz hazır. Kamuoyuyula paylaşacağız. Bunun bir de Meclis ayağı olacak. Maliye Bakanlığımızın desteği üst düzeyde. 

2023 eğitim vizyonu çok sayıda geçmişten gelen çalışmalarımız zaten vardı.

Bu hazırlıklarımız bize yol gösteriyor. İşin içine girdikçe bu değişikliklerin yapılabileceği konusundaki görüşlerim daha da kavileşiyor.

Adım adım sistemi kuruyoruz. Veri tabanı oluşturuyoruz. Yapay zeka temelli stratejimiz var. 1 ay içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının yapay zeka temelli stratejisi ortaya çıkacak. 

Birbirinden çok bağımsız olan parametreleri birleştirip, politika dökümanlarını oluşturacağız. 

Çalıştıkça eksiklerimizi de görüyoruz. 

Merdiven altı kursların kapatılması konusunda velilerimiz hazırlıklı olsunlar mağduriyet yaşamasınlar.

Öğrencilerimiz hangi alana yönelenecekse o alana yönelik dersleri daha küçük ve modüler hale getiriyoruz. Bunu simülayonunu yaptık. Kaç öğretmen gerekiyor, norm kadro fazlalaığı çıkabilir bunların hepsini otaya koyduk. 

Ders türlerini azaltılmasından dolayı norm fazlası öğretmenlerimizi olacak. Bu öğretmenlerimizin boşta kalması diye birşey sözkonusu olmayacak. Üniversitelerimizle bilikte yan alan, çift alan gibi imkanlar öğretmenlerimize sunacağız.

Okula başlama yaşıyla ilgili konuşan Selçuk, “Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okul profili adlı çalışmanın 13 Mart'ta açıklanacağını ve kamuoyuna tanıtılacağını söyledi.