Milli Eğitim Bakanı Mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili açıklama yaptı. 

Bakan İsmet Yılmaz'Sözleşmeli öğretmenlik devam edecektir.Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat yapılması'dedi. 

İsmet YILMAZ'ın açıklamalarına tepki ise Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail kONCUK'tan geldi. 

KONCUK:

 Sn İsmet Yılmaz'Sözleşmeli öğretmenlik devam edecektir.Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat yapılması'demiş. 

Son günlerde mülakat konusundaki tartışmalara böyle cevap vermiş Sn Bakan 'daha objektif kriterler içerisinde mülakat yapılması.'

Bu açıklamayı, 'mülakat kalkmayacak' olarak almıyorum.Sn Bakan bu açıklaması ile şuana kadar 'Mülakatın objektif olmadığını' kabul etmiştir.

Gelelim, daha objektif mülakat yapılması konusuna.Şunu Sn Bakan dahil herkes bilmelidir ki, daha objektif mülakat asla yapılamaz.

Mülakatı nasıl yaparsanız yapın, isterse iyi niyetli olun, adil sonuçlar elde edecek bir sistemi kuramazsınız.Bunu herkesle tartışabiliriz.

Bu sebeplerle Sn Bakan'ın açıklamasını önemli buluyorum, bundan sonrası ise, mülakat yönteminin asla adil olamayacağını anlatabilmektir.

Türk Eğitim Sen olarak, mülakatın yanlış bir yöntem olduğunu her fırsat ve zeminde anlatmaya devam edeceğiz.Yanlıştan dönmek erdemdir.

Koncuk bir de Milli Eğitim Bakanının dikaktini çekmesi için mülaktlarla ilgili olarak Twitterdan bir anket düzenledi. 

Koncuk ankette Herhangi bir yöntemle gerek öğretmen,gerekse memur ve yönetici atamada adil birmülakat yapılacağına inanıyor musunuz?Sn Yılmaz'ın dikkatine. diyerek anketi paylaştı. 

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net