2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin tamamlanmasıyla yarıyıl tatiline giren ve karne alma sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.

Sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreç olan eğitim insanı değerli kılar ve toplumu yüceltir.  Milli Eğitim Bakanlığı olarak bireyin temel hakkı olan eğitimden en üst seviyede faydalanması için eğitimin her kademesinde daha iyiye ulaşmayı hedefliyor, bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz.

Her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir.   Büyük bir özveriyle yetiştirilen öğrencilerimizi geleceğimizin teminatı olarak görüyor, yarınlarımızı emanet edeceğimiz nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Evlatlarımızın derslerinde başarılı bir öğrenci olabilmeleri kadar iyi insan olabilmeleri, evrensel değerlere açık, millî ve manevi değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini de son derece önemsiyoruz.

Kıymetli Velilerimiz

Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca iş birliği içerisinde olmasına bağlıdır. İyi bir eğitim öğretim ortamının sağlanması ve eğitimde başarının arttırılması adına veli, okul ve öğretmen iletişimi çok önemlidir. Sizlerin öğrencilerimizin eğitimlerine gösterdiğiniz ilgi ve alaka, onlarla birlikte geçireceğiniz zaman, onlara göstereceğiniz anlayış, vereceğiniz sevgi ve her daim yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz çocuklarımızın başarılarını arttıracak ve yarınlara emin adımlarla yürümelerinde etkin rol oynayacaktır.

Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeliyiz. Unutmamalıyız ki karne tek başına başarı göstergesi değildir. Öğrencilerimizin davranış, tutum, şahsiyet ve zekâlarının bir göstergesi olmayan karneler sadece dönem boyunca derslerde gösterdikleri başarının neticesidir.

Değerli Öğretmenlerimiz

Büyük bir azimle gayret göstererek nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmaları yürekten destekliyorum.

Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için, nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için çıktığımız eğitim öğretim yolunda hep birlikte çalışacağız.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bu ülkenin yarınları sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler, millî ve manevi değerlerine bağlı, tarihine, milletine ve devletine sahip çıkan gençler olarak yetişeceksiniz. Mukaddesatımızı ve bizi biz yapan değerlerimizi sizler koruyacak, ülkemizi güçlü yarınlara sizler taşıyacaksınız.

Okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak yetişmeniz, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi ve başarmanızı sağlayacaktır. Hiçbir başarı tesadüf değildir, başarı; isteğin, azmin ve gayretin  neticesidir. 

Tatilde dinlenmenizi, bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi mekânları, müzeleri, kütüphaneleri gezmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirmenizi, sportif, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyorum. Kitap okumak size yol gösterecek, iç dünyanızı zenginleştirecek ve yarınlara umutla bakmanızı sağlayacaktır. Tatil sürecini en iyi şekilde değerlendirmeniz  temennilerimle iyi tatiller diliyorum.

 

                                                                                                                                                             İsmet YILMAZ

        Millî Eğitim Bakanı