Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Milli EĞitim Müdürlüğünün ROtryenlerle yaptığı ortak protokolle 27 okulun rotaryenlere teslim edilmesi olayıyla ilgili Bakanlığın talimat verdiği ve desteklediği iddialarını yalanladı.

Bugün Milli Gazete'de de yayımlanan Asparagas Haberde İzmir İl Milli Eğitim Müdürünün imzaladığı protokolü Milli Eğitim Bakanlığı destekliyormuş gibi veren ve Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdirs ŞEKERCİ'nin dün twitterdan ' 'Milli Eğitim Bakanlığının, Bakan SELÇUK'un talimat verdiği iddia ediliyor (Bursa, İzmir)' şeklinde paylaştığı yalana önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin DÜLGER 'İspat etmezseniz Müfterisiniz' diyerek cevap verdi. 

Ardından Bakanlık Bugün açıklama yaparak ne böyle bir projeleri olduğunu , ne de talimat verdiklerini açıklayarak Milli Eğitim Bakanını sürekli tartışılır hale getirmeye çalışan ve Bakan Ziya SELÇUK'u yıprtamaya çalışan maksatlı haber ve paylaşımlar yapan Art niyetli iftiracıları yalanlamış oldu. 

MEB'den Anadolu Ajansına yapılan bilgilendirmede,

'Bazı medya organlarında yer alan, Bakanlığımızın 'Rotary Okulda Projesi'ne destek verdiği' iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız tarafından bu konuda il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bir talimat bulunmamaktadır.' ifadelerine yer verildi.