Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürünün 24 Kasım töreni için idareci ve öğretmenlere 'Rezil Bir program Oldu' ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık yaptığı basın açıklamasında İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi’nin hazırladığı bir program ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü ve İzmit İlçe milli Eğitim Müdürünün kullandığı “Rezil bir program oldu” ifadelerine sert bir şekilde tepki göstererek özür beklediklerini ifade etti.

 

Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  “İlimizin başarılı Okullarından Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri 24 Kasım 2018'de Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına '24 Kasım Öğretmenler Günü' etkinliğini Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlediler. Bu güzel ve hazırlıkları haftalarca süren programa başta Kocaeli Valimiz Sn Hüseyin Aksoy İzmit Kaymakamımız Sn Ersin Emiroğlu olmak üzere ilimizin geniş protokolü katılım sağladı. Programı 90 öğrenci 8 öğretmen aylarca uğraş vererek hazırdı. Program esnasında Kocaeli Valimiz Sn.Hüseyin Aksoy ‘un gözlerinin dolduğu dahi görüldü. Program protokol tarafından ve izleyiciler tarafından çok çok beğenildi. Program bitiminde bir teşekkür bekleyen 90 öğrenci, 8 öğretmen ve okul idaresi şok yaşadı. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ ÖZÜR DİLESİN

Vali bey ve protokol ayrıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü programı hazırlayanların yanına gelerek, direk okul müdürü ve öğretmenlere '' Rezil bir program oldu'' yüksek volümde bağırarak eğitim çalışanlarının ve idarecilerin moralini bozmuştur. B

u yaşanan olayı üzülerek öğrenen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Kocaeli Şube si ve İzmit Yönetimi olarak Cahit Elginkan Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak; büyük emek ve hazırlık isteyen bu tip organizasyonları hazırlayan öğrenci, öğretmen ve idarecilere motivasyonu sadece bir 'teşekkür ederim' kelimesi ziyareti ile arttırdı.

Eğitim Bir-Sen Başkan ve yönetimi olarak Milli Eğitim Bakanlığı Kocaeli il ve İlçe Müdürlüğünden; bu tavrından dolayı kamuoyuna bir açılma yapmasını en kısa sürede bekliyoruz.”

GüncelKocaeli