Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda yasadışı ve siyasi içerikli paylaşımlarda bulunan okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hukuk bölümüne bildirilmesi istendi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrencilerin kişisel sosyal medya hesaplarında yasadışı ve siyasi içerikli paylaşımda bulunanların tespit edilmesi durumunda Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hukuk bölümüne bildirilmesi yönünde karar alındığı belirtilen yazı okullara gönderildi. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun tarafından imzalanan yazıdaki kararlar okul müdürleri ile yapılan toplantı sonunda alındı. Torbalı Eğitim Sen temsilcisi Nuri Önder konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sadece okul müdürlerine başvurularak böyle kararlar alınmasının ve eğitim emekçilerinin yok sayılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Eğitim Sen'den Karara Tepki

 Kötü öğretmen, öğrenci ve veli olmadığını, kötü eğitim sisteminin bulunduğunu vurgulayan Önder, eğitimde yaşanan sorunların kaynağını ve çözüm merci olarak öğretmeni, öğrenci ve veliyi değil; sistemi görmeye ve mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir araya gelen okul müdürlerinin bu kararı hangi gerekçe ile aldıklarını soran Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne savcılık tarafından bir emir mi verildiğini ve hangi şikâyet üzerine kişisel medya hesaplarının incelemeye alınacağını da sordu.

 

Eğitim Sen olarak her zaman eğitim emekçilerine birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yaptıklarını hatırlatan Önder, bu ve buna benzer kararların emekçilerin birlik ve dayanışmasını engellemekten başka bir amaca hizmet etmediğini sözlerine ekledi.