Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin YAŞLIK; Kocaeli'nin Derince İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ÖZDEMİR'in Milli Eğitim şube müdürü gibi davranmayıp Türk Eğitim Sen'in Şube Müdürü gibi davrandığını ,'Şube müdürlüğü makamını Sendika ilçe temsilciliği, Milli Eğitim Müdürlüğünü de Sendika temsilcilik binası zannediyor' galiba diyerek tepki gösterdi.

Yaşlık'ın iddialarına göre Şube müdürünün Milli Eğitim adına kurulan resmi gruplardan  ilçe Milli Eğitim adına paylaşımların yapılması gerekirken bu guruplardan sendika Propagandası yaptığını iddia eden YAŞLIK, İlçe Milli Eğitimde bu konularda sabıkası kabaran ve herkesi illah ettiren bu şube müdürü ve onun hadsiz tavırları ile ilgili olarak da  suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İşte o  Milli Eğitim Şube Müdürünün, resmi olarak oluşturduğu grupların hepsinden Sendika temsilcisi olmadığı halde sendika temsilcisiymiş gibi attığı o skandal mesaj: 

İşte Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin YAŞLIK'In o açıklamaları: 

Milli Eğitimin Değil, Sendikanın Şube Müdürü

Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Özdemir göreve geldiği günden bu yana Şube müdürlüğünü Milli Eğitim adına değil, Sendikası adına yaptığını; fırsat bulduğu her ortamda açıkça ortaya koymaktan çekinmiyor.

Söz konusu şube Müdürü(!) dün 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması hasebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan ve kendi ifadesiyle 'resmi- yarı resmi grup' olduğunu ifade ettiği whatsap gruplarının hepsinden mensubu olduğu bir sendikanın Kadınlar gününe ait bir mesajı paylaştı.

Bu mesajın üyelerimiz tarafından sendikamıza iletilmesi üzerine İlçe Temsilcimiz Abdülkadir YARDIMCI şahsın bizzat makamına gitmiş, ama makamında bulmadığı şube müdürünün bu hareketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman KARABAYIR’a iletmiş ve mesajın silinmesi, bu durumun tarafsız olması gereken İlçe Milli Eğitim şube müdürlüğü makamına gölge düşüreceğini söyleyerek oluşan rahatsızlığı ifade etmiştir.


İlçe Milli Eğitim Müdürüne bu durum iletilmesine rağmen mesaj silinmemiştir. Hatta özür veya bu konu hakkında herhangi bir açıklama mesajı da bu saate kadar yayınlanmamıştır.


Meydanı boş bulmuş, istediğim gibi at koştururum zihniyetindeki bu şahsın kasıtlı ve bilerek atılan bu mesaj ve bunun gibi mesajlar ilk değil, bu gidişle  son olacağa da benzemiyor.

Şube müdürlüğü makamını Sendika ilçe temsilciliği, Milli Eğitim Müdürlüğünü de Sendika temsilcilik binası zannediyor herhalde.


Daha önce de whatsap gruplarından okul müdürlerine ve idarecilere had bildirmeye kalkan ifadeler kulllandığı,  Milli Eğitim Müdürlüğünün kurduğu whtsap gruplarını “Mensubu olduğu sendikanın duyuru panosuna döndüren “bu şahsın hareketlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü daha ne kadar sessiz kalacak.


Söz konusu şahsın whatsaptaki herkesi illallah ettiren saygısız ve kaba yazışmaları, despot tavırları, kendini kaf dağında gören bu artistlik hareketleri herkesi bıktırmış, bardağı taşırmıştır.

Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları ile de Milli Eğitim Şube Müdürü değil de Sendikanın Şube Müdürü olduğunu ortaya koyan ve fikri zikri ve geçmişi malum olan bu sözüm ona şube müdürü; Geçtiğimiz aylarda whatsap grubunda bu tür yazışmalar nedeniyle, Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak sınıf öğretmenliğine döndürülen Sakarya Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü örneği ortada iken, bu şube müdürü bu cesareti nereden almaktadır.


Buradan sesleniyorum!

Bu yaptıklarının arka planında yaptığın hesapları biliyoruz.


Bu kaç etti artık biz saymıyoruz. Bunun hesabını soracağız.


Had bilmez , kendini bilmez , saygısız bu şube müdürü hakkında devlet memurları kanuna aykırı hareket ve fiilleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız.


Konunun takipçisiyiz.


Şahin YAŞLIK

Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı