Eğitim Bir Sen'den ek ders kesintisi açıklaması.
Milli Eğitim, verdiği sözü tutsunu 99 Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Çalışkan sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yapılan kesintiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nün 10.02.2017 tarihinde 764646 sayı ve Ek Ders Ücreti konulu yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretlerinde sigorta primi kesilmesi gerektiği hususunda görüş bildirdiğini hatırlatan Mehmet Nuri Çalışkan söz konusu uygulamanın zaten çalışma usul ve esasları bakımından dezavantajlı olan sözleşmeli öğretmenlerden yapılan bu kesintilerin adalet duygusunu zedelediğini söyledi.

'Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve MEB'in üst düzey bürokratları sözleşmeli öğretmen ataması öncesinde sözleşmeli ve kadrolu öğretmen arasında özlük ve mali olarak fark olmayacağını belirtmişler ve ek ders konusunda da sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasında eksiklik söz konusu olmayacak açıklamasını yapmışlardı' şeklinde konuşan Çalışkan, verilen sözlerin tutulmamasının camiada güven problemi oluşturacağını belirterek 'MEB verdiği sözü tutmalıdır' dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin bu duruma tepkili olduğunu dile getiren Çalışkan, çalışma koşulları açısından aynı işi yapan çalışanlar arasında bu ve benzeri uygulama farklılıklarının çalışma ortamındaki iç barışı ve huzuru zedelediğini vurguladı. Mehmet Nuri Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: ' Eğitim camiasında farklı statülerin bulunması daima sıkıntılara sebep olmakta, aynı ortamda aynı işi yapanlar arasında ücret farklılıklarına sebep olmaktadır.

Sorunun çözümü kamuda 4C, 4B, ücretli vb. ifadeler altında çalışanların tamamının kadroya aecirilmesi ve bu uvaulamadan bir an önce vazgeçilmesidir. 4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadro beklentisi ve bizim buna ilişkin tekliflerimiz hâlâ karşılanmış değil. Bu statülerde görev yapan arkadaşlarımız, kariyer ve liyakat zemininde kamu personel sistemi içerisinde daha üst görevlere yükselmelerine imkân sağlayan, yer değiştirme fırsatlarından yararlanmalarını sağlayan kadro ile memursıfatı ile tanışmayı hak ediyorlar.'

Güne Bakış Haber Merkezi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net