Bursa'da 2 bin 313 müracaat olması gereken müdür yardımcılığı için 1 gün süre uzatılmasına rağmen müracaatlar bin 300 civarında kaldı.

Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetici atamalarına güven azaldı. Milli Eğitim Bakanlığında yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre müdürlük, müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı atamaları mülakatlarla belirlenirken, Bursa'da açılan yönetici kadroları başvurusuz kaldı.

9 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek mülakatla 117 müdür, 23 müdür başyardımcısı ve 771 müdür yardımcısı ataması yapılacak. Müdürlük ve müdür başyardımcılığına yeterli müracaat olmadığı gibi Bursa'da 2 bin 313 müracaat olması gereken müdür yardımcılığı için 1 gün süre uzatılmasına rağmen müracaatlar bin 300 civarında kaldı.

30 bine yakın eğitimcinin görev yaptığı Bursa'da müracaat şartı için yalnızca 2 yıllık öğretmen olmak yeterliyken müracaat olmamasını güvensizliğe bağlayan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoglu, eğitimcilerin Bursa Milli Eğitimi'nin mülakat sistemine ve mülakat komisyonuna itibar etmediğini söyledi.

Bursa'da geçmiş 2 yıl içerisinde okul müdürlüğü için 3 kez mülakat yapıldığını hatırlatan Türkoglu, 'Bu mülakatlarda 541 müdür atanmıştır. Gelin görün ki, bu 540 idarecinin 500'den fazlası yandaş sendika Eğitim Bir-Sen üyelerindendir.

Hatta mülakatlardan önce kimin, kime hangi kurumların idareciliklerinin peşkeş çekildiği eğitimciler tarafından bilinmektedir. Adaletsiz ahbap çavuş ilişkilerine siyasi tavassuta açık olan denetimsiz, kritersiz, ahlaki değerleri olmayan mülakat sistemi beraberinde makam pazarlamayı tehditle sendika değiştirilmesini baskıyı getirmektedir. İnsan onuruna yaraşır liyakat, kariyer, hakkaniyet eşit ve adil yarış olduğu takdirde ancak kamu da çalışma barışı, verimlilik mümkün olacaktır. Bursa'da Milli Eğitim'in sicili bozuk' ifadelerini kullandı. Türkoglu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı istifaya çağırdı.

RABIA DENİZ/Bursa Olay

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net