Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Bursa Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre, suç duyurusunda bulunan Hüseyin Atay, haklarında şikayetçi olduğu C.Y, H.T. ve M.K'nin sahte lise diplomalarını ilgili kurumlara vererek hakemlik ve antrenörlük yaptıklarını ileri sürdü. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılık, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazdığı yazıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden söz konusu 3 kişinin numaraları mevcut lise diplomalarının gerçek olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden gelen cevap yazısında, ilgili 3 kişinin lise diplomalarının 'sahte' olduğu ve üzerlerinde yazılı diploma numaralarının başka şahıslar adına düzenlendiği belirtildi.

İddianamede, 'Şüphelilerin (C.Y, H.T. ve M.K.), sahte lise diplomaları düzenleyerek veya düzenleterek, bunları ilgili kurumlara ibraz ederek belge alıp antrenörlük ve hakemlik yaptıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı suçları işledikleri tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır' denilerek, söz konusu kişilerin, sahte belgecilikten TCK'nın 204/1 maddesine göre '2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları' ve 53/1 maddesince de 'belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması' talep edildi.

Türkiye Tekvando Federasyonundan alınan bilgilere göre, Genç Milli Takım Antrenörü C.Y, 2004'te noter tasdikli lise diplomasıyla başvuru yaparak 3. kademe antrenörlük belgesi aldı. Yetkililer, 2008 yılında bir kereye mahsus ortaokul mezunlarına 3. sınıf antrenörlük belgesi verildiğini, onun dışında lise ve üzerinde diploması olmayanlara belge verilmediğini bildirdi.

Diriliş Postası