MEB, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine hitaben gönderdiği yazıda, MTSK sınav görevlendirmelerinin 2019 yılından itibaren merkezi yapılacağını, bunun için gereken hazırlıkların tamamlanması istedi.

MTSK Görevlendirmeleri Merkezi Yapılacak
 Yorum Yap  Yazdır  Facebook'ta Paylaş
MTSK Görevlendirmeleri Merkezi Yapılacak
MEB, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine hitaben gönderdiği yazıda, MTSK sınav görevlendirmelerinin 2019 yılından itibaren merkezi yapılacağını, bunun için gereken hazırlıkların tamamlanması istedi.
22 Ekim 2018 Pazartesi 22:30

Video Player


00:03 | 02:25

 


  0 

   

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 32501511-410.02-E.19426209 sayılı MTSK Sınav Sorumlusu konulu 16 Ekim 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 2018 yılından itibaren, dreksiyon eğitimi dersi uygulama ve değerlendirme sınavları tablet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Bu uygulama, geliştirilerek devam etmekte olup 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise bu sınavlarda görev alan personel, merkezi görevlendirme usulü ile görevlendirilecektir. Bu uygulamanın sağlıklı yapılabilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir:


1- 2018 yılı Aralık ayının ikinci yarısını geçmemek kaydıyla Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin 31'inci maddesinin birinci fıkrası gereğince, sertifika sınıflarına göre sınav yapacak personelin yeterli olup olmadığını, yeterli değil ise eksik sertifika sınıflarında hizmetiçi eğitim kursu açılarak bunların tamamlanması gerekmektedir. Mesela, motorsiklet grubundan eksiği bulunan ilçeler bu gruba ait hizmetiçi eğitim kursu planlamaları gerekmektedir.


2- İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerince, motorlu taşıt sürücüleri kursu uygulma sınavı sorumlusu belgesi hizmet içi eğitim tamamlama programına katılıp, sınavda başarılı olarak sertifikasını alan personelin komisyonda görev alabilmeleri için fiilen görevli oldukları ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, sertifikalarını Özel MTSK Modülünde bulunan il/ilçe MEM uygulama sınav işlemleri menüsünden MTSK sınav sorumluları bölümüne Kasım ayı sonuna kadar işlemeleri gerekmektedir.


3- Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Uygulama Sınav Sorumlusu sertifikasına sahip olan personelin iki ayrı il yada ilçede kayıtlı oldukları görülmekte olup, başka bir il yada ilçeye geçen personelin kayıtlarının silinmesi gerekmektedir.


4- Motorlu Taşıt sürücüleri Kursu Uygulama Sınav Sorumlusu belgesine sahip olan personel, Özel MTSK modülüne kayıt olduktan sonra ''mebbis kişisel bilgiler modülü''nden uygulama sınav görevlerine başvurarak görev talebinde bulunabileceklerdir. İl ve ilçeler tarafından tamamlanan MTSK uygulama sınavları ile birlikte görev alacak personelin kişisel bilgiler modülünden tercih ekranı açılacak olup görev taleplerini bu ekran üzerinden yapabileceklerdir.


5- Görev alacak personelin kişisel mebbis modülünden ıban, e-posta ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.'' denilmiştir.