T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Sayı: 32501511-410.02-E.17109852

Konu: Yönetmelik Uygulaması İle İlgili Açıklama

19.10.2017 ............. VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği

b) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bilindiği üzere ilgi (a) Yönetmelikte 19.10.2017 tarihli ve 20215 Sayılı Remi Gazete'de yayımlanan ilgi (b) Yönetmelikle bazı maddeler değiştirilerek yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklikten sonra aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmuştur.

1- İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri 16/6/2017 tarihinden ilgi (b) Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen sürede yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görevlendirilenlerin harcırah ve sınav ücretleri ile teorik ve direksiyon eğitimi derslerinin inceleme ve kontrollerinde görev alanlarının harcırah ve görev ücretleri ilgi (b) Yönetmeliğin geçici 12'nci maddesi hükümleri çerçevesinde ve Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında yer alan 19.10.2017 tarihi öncesi için hazırlanan ''Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Sınavı Görevli Ücret Hesaplama'' ekranında gösterilen limitlere göre ivedilikle ödenecektir. 

2- 21-22 Ekim 2017 tarihinde ve daha sonra yapılacak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları için ilgi (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde görevlendirmeler yapılacak olup Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında yer alacak 19.10.2017 tarihi sonrası için hazırlanan ''Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Sınavı Görevli Ücret Hesaplama Cetveli'' ekranında gösterilen limitlere göre ücret tahakkuk ettirilecektir. Görevlendirmeler bu cetveldeki sayılar dikkate alınarak yapılacaktır. Daha önce görevlendirme yapılmış ise bu görevlendirmeler iptal edilecektir.

3- Bu zamana kadar il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Özel MTSK hesabında biriken miktardan Bakanlığın izni olmadan kesinlikle herhangi bir harcama yapılmayacaktır.

4- İlçelerin Özel MTSK hesabında kalan miktarlar 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren üç gün içinde il milli eğitim müdürlükleri hesabına aktarılacaktır. İl milli eğitim müdürlüğü Özel MTSK hesabında biriken miktarlar 8 Kasım 2017 tarihine kadar ekteki tabloya işlenerek Bakanlığı gönderilecektir. İl milli eğitim müdürlükleri Özel MTSK hesabında kalan ücretler 20 Kasım 2017 tarihine kadar belirlenecek Döner Sermaye İşletmesi hesabına aktarılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kemal ŞAMLIOĞLU

Bakan a. Genel Müdür

Eki: Özel MTSK Hesap Tablosu DAĞITIM: B Planı