TAM BİR REZALET...PARALI TUVALET SKANDAL’INDAN SONRA BİR REZALET DAHA...TUVALETLER ÖĞRETMEN NEZARETİNDE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TEMİZLENECEK.

YER:
Konya Selçuklu M.Halil İbrahim Hekimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Okul müdürlüğü 13.12.2019 tarihinde,mesleki eğitim konulu “Meslekî Eğitim” faaliyetlerinin yürütülmesinde uyulması gereken kurallar” talimatı ile,okul müdürü Zeynettin Düzenli imzalı ,öğretmenlere yazılı bir emir yayınlanıyor.
“Tuvaletleri öğrenciler temizleyecek”
Talimatnamenin 11.maddesinde;
“Atölye, laboratuvar, derslik ve koridorlar ile diğer alanların temizlik bakımı, alan şefinin koordinesinde, atölye ve laboratuvar şefleri ile diğer meslek dersi öğretmenlerince öğrencilere, bir program dâhilinde günlük olarak yaptırılacaktır. Özellikle tuvalet bakımı haftada her gün (Çarşamba günleri, okul yönetimince) yaptırılacaktır.
12- Okul Sağlık Kurulu tarafından takip edilen tuvalet ve diğer mekânlara ait temizlik çizelgesi, kurulun direktiflerine göre düzenlenecek ve zamanında kurula teslim edilecektir.
Yazıdan anlaşılan ve öğretmenlere de sözlü olarak izah edilen,çarşamba günleri okul yönetimince ama diğer günler tuvalet temizliği öğrencilerce yapılacağı vurgulanmış.

 

Şimdi bu yazıyı okuyunca öğrencilerin bu okulları tercih etmeme sebeplerinden birisi; okulların çoğunluğu iş bilmez yöneticilerce yönetilmesi olarak görüyorum..
Bu bir iddia felan değil,gerçek.Ortada kocaman bir resmî yazı var.Tarihli,sayılı,imzalı yazılı bir talimat var.
Tuvaletler öğretmen refakatinde öğrenciler tarafından temizlenecek diyor.
Müdür efendi ,müdür efendi;öğretmen,öğrenci sana bir emanettir.Neyindir bunlar.Kölen mi, hizmetçin mi, paralı emir erin mi,maraban mı?NEYİN...NEYİN Allah aşkına.
Bu yüzyılda bu ne anlayıştır. Nasıl bir yöneticilik anlayışıdır,anlaşılır değil.
Tam anlamıyla bir rezalet,REZALET.
Yönetici atamada Sayın Bakan Ziya Selçuk “Kabe’nin anahtarını gayri Müslüm’e emanet eden medeniyetimiz,kenar semtteki bir okula kariyer ve liyakat Sahibi birini atayamıyoruz” itirafının bir göstergesidir.
Yönetici atamalarında kariyer ve liyakatı dikkate almadan yönetici atarsanız bu ülkede buna benzer rezillikleri hep yaşarsınız.
Öğrencilerimiz okullara, ülkeye yararlı bireyler olsunlar,gerekli ve yeterli eğitimi alsınlar diye gönderiliyorlar. Öğrencilerimiz,evlatlarımız öğretmenlere birer emanettir.Bu yaklaşım emanete ihanettir.
Hiç kimse öğretmen rehberliğinde hiç bir öğrenciye tuvalet temizlettiremez,buna hiç kimsenin hakkı yoktur.Okullarımızın temizlik personeli vardır.Yoksa da talep edersin,nereyi temizlettireceksin temizlerler.
Okul tuvaletini paralı hale getiren yöneticilerden, “tuvaletleri öğrenciler temizleyecek”diyen yöneticilerden sonra bakalım daha neler göreceğiz.
YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ YÖNETİCİLERE VE SİZİ YÖNETİCİ YAPANLARA!!!

Musa Akkaş