Türk Eğitim Sen (TES) Kocaeli Şubesi yönetimi, Başbakan Binali Yıldırım 'in eğitimle ilgili olarak: '2019a kadar ikili eğitime son vereceğiz. Öğrenciler tam gün okuyacaklar' ifadesini eleştiren bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yaşar Şanlı ve sendika üyelerinin katıldığı basın açıklamasında basın metnini okuyan Türk Eğitim Sen Şube Sekreteri Feyzullah Divli, şu ifadeleri kullandı. 'Hükümetimizin böyle bir vizyonunun olması biz eğitimciler adına elbette sevindirici bir durum.

Nihayetinde bugün, çocuklarımızın bazıları güneş doğmadan okula gidiyor, bazıları da gün battıktan sonra evine dönüyor. Ama Başbakanımız bu açıklamayı yaparken her ne şartta olursa olsun tam gün eğitime geçeceğiz dememekte; yeni okullar açarak yeni derslikler yaparak geçeceğiz demektedir. Bunu anlamak için de eğitimden biraz anlamak; hatta okuduğunu anlamak bile yeterlidir. Ama yerelde kraldan fazla kralcı yöneticilerin vur denilince öldür anlamaya kendini kodlamış yetkililerin bu durumdan anladıkları: 'Müdürler ilk hedefiniz tam gün eğitim, ileri!'

Gerekli fiziki altyapı oluşturulmadan, yeni derslikler açılmadan; sınıf birleştirme gibi saçma sapan bir uygulama ile tam gün eğitime geçilmesi akıl alır bir durum değildir. Sınıf birleştirme yoluyla tam gün eğitime geçmek, puanı düşük yüzlerce sınıf öğretmeninin norm fazlası olmasına sebep olacaktır. Öğrencilerin elinden öğretmenleri alınacaktır. Öğrenciler kalabalık sınıflarda eğitim görmeye mahkûm edilecektir.

Tam gün eğitime tabi ki geçilmeli. Ancak, hiçbir konuda mağduriyetlere yol açmayacak şartlar oluşuktan sonra'

Ayşegül Kalaycı/ Özgür Kocaeli

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net