2'DEMüfredattan önce eğitim fakültelerine el atılmalı! Türk Eğltlm-Sen Afyonkarahlsar Şube Başkanı Nlzamettln Şenol, Bakanlığın müfredattan önce eğitim fakültelerine el atmasını İstedi. Şenol, Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliği taslağının bir güncelleme olduğunu belirtti. 'Sanki kutupları yeniden keşfediyoruz'diyen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

'Müfredatlar her yıl ihtiyaçlar doğrultusunda değişebilir. Güncellenmeye ihtiyaç duyulan konular olabilir. Ders saati sayısına bağlı olarak daraltılması ya da genişletilmesi gereken konular olabilir. Bunlar her zaman tartışılabilecek konulardır. Ama şu anda kamuoyunda sanki yeniden müfredat yazılmış gibi bir görüntü var.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan beri sanki hiç müfredat yapılmadı! Geçmiş müfredatın dışına çıkılabilecek bir tavır sergilenmesi zaten ilmen de mümkün değil. Müfredatta revizyon yapabilirsiniz ama bunu bir devrim gibi takdim etmeyi doğru bulmuyorum.

4+4+4 sistemi gibi yeni bir sistem ihdas etmiyoruz. Mevcut müfredatı biraz daha farklılaştırarak, yeniden çağımızın gereklerine uygun olarak güncelliyoruz. Bu şekilde denilseydi bu kadar fırtına kopmazdı diye düşünüyorum.

' 'Müfredat abartılıyor'

Milli Eğitim Bakanlığının müfredattan önce eğitim fakültelerindeki öğretmen yetiştirme sistemine el atmasını isteyen Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Siz hangi müfredatı getirirseniz getirin öğretmen yetiştirme, öğretmeni donanımlı hale getirme konusunda bir verim sağlayamıyorsanız, orada hiçbir müfredatla başarıyı yakalayamazsınız. Öğretmenlere kıymet vermeden, öğretmenlerin itibarını artırmadan, öğretmeni kazanmadan hangi müfredatı yaparsanız yapın hiçbir anlam ifade etmez.

Dolayısıyla öğretmen yetiştirme sistemimizi eğitim fakültelerinden başlayarak masaya yatırmamız lazım. Şu anda MEB'de öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinde de sıkıntılar yaşanıyor. Öncelikle bunları çözmemiz lazım.

Müfredatı her zaman değiştiririz ama müfredatı öğrencilere aktaracak olan öğretmenlerimizdir. Müfredat abartılan bir konudur. Bizim zaten müfredatımız var.' dedi.»

Hüdayi Acar/Anahaber