Avaztürk sitesinin bir süredir Muğla İl Milli Eğitim İle ilgili iddiaları ve haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Sitenin haberine göre 

Geçtiğimiz günlerde Kamuoyunda atamalarla gündeme gelen Muğla MEM'de Mil Müdürü tarafından görevinden alınan Şube Müdürü Seyit Kavak için Muğla Valiliği'nin soruşturma izni vermeme kararı, Bölge İdare Mahkemesinde bozularak, kamu görevini kötüye kullanmaktan yargılama yolu açıldı.

Görevden alınan ve hakkında soruşturma açılmasına izin veirlmeyen şube müdürü hakkında inceleme yapan Müfettişler Valiliğin kararına itiraz ederek bölge idare mahkemesinde soruşturma açılması için dav açtı. 

Bölge idar emahkemesi Hakkındkai iddilar nedeniyle Valiliğin soruştuma çaılmasına gerke görmediği Muğla MEM şube müdürü Seyit KAVAK'ın hakkınd asoruşturma çaılmasına karar verdi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci dönemindeki tüm tartışmalı atamaların altında imzası bulunan ve geçtiğimiz günlerde Ekinci tarafından görevinden alınan Şube Müdürü Seyit Kavak için Muğla Valiliği'nin soruşturma izni vermeme kararı, Bölge İdare Mahkemesinde bozularak, kamu görevini kötüye kullanmaktan yargılama yolu açıldı. Bu kararla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci döneminde yapılan atamalardaki usulsüzlüklerle ilgili şikâyetlerin artabileceğine dikkat çeken bazı eğitimciler “Seyit Kavak şube müdürüdür ve Ekinci’nin izni olmadan hiçbir işlem gerçekleştiremez. Muğla İl Milli Eğitimdeki usulsüzler bu soruşturma izniyle çok başka bir boyut kazanacaktır. Umarız hem eğitimcilerin hem de vatandaşların usulsüz atamalarla ilgili tüm şikâyetleri incelenir ve sorumluları hakkında gerekli işlemler bir an önce yapılır” dediler.

Kaynak: Avaztürk