Mülakat Mağduru Öğretmenler 10 bin ek atama için acil duyuru bekliyorlar.

2017 Mayıs mülakatına giren öğretmen adayları, mülakat sisteminin henüz tam oturmaması ve sistemden kaynaklanan bazı hatalar yüzünden mağdur oldu. Verilen aşırı yüksek puanlar yüzünden kontenjan dahilindeki birçok öğretmen adayı kontenjan dışına itildi ve atanma hakkını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'ın komisyon üyelerine mülakata giren adaylara, KPSS puanından en fazla 5 puan yüksek veya düşük verilmesi ve bu kıstasın dışına çıkılmaması talimatını verdi. Ancak bu talimata uymayan birçok komisyon üyesi çok yüksek puanlar kullandı. Bu durum İKGM'den yayınlanan atama listesi ile de belgelidir.


Bütün bunların yanısıra geçtiğimiz yıl 5 bin dershaneci öğretmenin sınavsız bir şekilde atanması özellikle de branş öğretmenleri bir kat daha mağdur etti. Sadece tarih branşından örnek verirsek 2016 Ekim atamasında 98 kişi KPSS+mülakat puanı ile atanırken 300 dershaneci sınavsız atandı. Bu bile yaşanan mağduriyeti gözler önüne seriyor.


Nisan ayında yurt genelinde mitinglere çıkan Cumhurbaşkanımız gittiği yerlerde 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdiklerini ve buna ilave ağustos ayında 10 bin atama daha yapacakları müjdesini verdi. Aynı şekilde sayın İsmet Yılmaz da katıldığı televizyon programlarında ağustos ayına kadar 10 bin öğretmen daha atayacaklarını belirtti.


Mülakat Mağduru Öğretmenler 10 bin ek atama için acil duyuru bekliyorlar