Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir üzerinde çalıştığı yönetici atama yönetmeliğini yayımladı. Yapılan güncelleme ile birlikte okul müdürü atamaları, müdür yardımcısı atamaları mülakatla yapılacak. MEB müdür atamaları, müdür yardımcısı atamalarında yazılı sınavı tamamen kaldırmış oldu. MEB 2017 yönetici atama yönetmeliği kapsamında okul müdürü ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinde sözlü mülakat sınavı geçerli olacak. Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, yeni yönetmeliğin belli başlı sakıncaları olduğunu belirti. Bu atamalarla liyakat usulünün ön plana çıkamayacağı torpilin atamalarda ana eksen olabileceğini ileri sürerek, okul yöneticiliği atamaları için farklı prosedürlerin ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

PROFESYONELLEŞTİRİLMELİ!

Okullarda başarıyı artıracak idarecilerin görev alabilmesi için, birlikte çalışarak, donanımlı, ehliyet sahibi kişileri kurumların başına getirerek sistemde ancak başarının sağlanabileceğini ifade eden Demir, “Yönetici ola kişi 4 yıl görev yapacak. Uzatırlarsa bir 4 yıl daha yapıp gideceksiniz. Burada garantiniz yok. Geleceğinizde belli değil. Bu durumu ortadan kaldırmak için yönetim hizmetleri sınıfı yapın ve yöneticileri bu sınıfa çekin. Altyapısını oluşturun ve burada da devamlılık olsun. Buraya seçilme koşullarını zorlaştırın. Liyakati ön plana çıkartın. Burada kalabilmenin kuralları olsun bu kurala uymayanlara yaptırımlarla ilgili bir mevzuat hazırlayın. İnsanlarda öğretmenlikten ayrıldığını bundan sonraki hayatını da idareci olarak sürdüreceğini bilsin. Profesyonel yönetici arkadaşlarımız olsun. Bununla beraber başarı daha fazla gelecektir” diye konuştu.

MÜRACAAT YOK AÇIK YERLER VAR!

Müdür ve müdür yardımcılığın da eskisi kadar tercih edilmediğini belirten Demir, “Eğitim camiasındaki arkadaşlarımızın artık eskisi kadar bu konuda bir müracaatı yok. Mülakat geçmişine baktığınızda her yıl bu rakamın düşüş gösterdiğini görüyorsunuz. Bir süre sonra buna müracaat edecek kişide bulamayacaksınız. Çünkü bu göreve gelen kişilerin hem sorumlulukları artıyor hem de aldıkların maaş da düşüş yaşanıyor. Bu sebepten ötürü, bir ilçemizin 7 müdür yardımcılığı ve bir müdür yeri açık” diye konuştu.

Mülakatlı sistem sonrasında belli sendikalara da ayrıcalık yapıldığını iddia eden Demir, “Ödemiş’te 68 okul/kurumun müdürünün 53 tanesi bir sendikaya üye. Keza Gaziemir’de 43 okul/kurumun müdürünün 41’i yine aynı sendikanın üyesi” dedi. 

İlkses Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net