Ajanskamu Net- Eğitim İş Sendikası Başkanı Kara, öğretmen mülakatlarında büyük bir hak kaybına uğradıklarını belirterek, 'Yeni Milli Eğitim Bakanımız mülakatları kaldıracaklarını açıkladı. Bu eğitim camiası açısından sevindiridir 'dedi.

Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, mülakat sisteminde öğretmen adaylarının haklarının yenildiğini ifade etti. Kara, “Yeni Milli Eğitim Bakanının uygulamayacağız dediği şeyde mülakatla öğretmen alımına bakmayacağını ifade etmiş. Gerçekten öğretmenle mülakat alımı konusunda bir adım atılacaksa tabii ki bütün öğretmen adayları adına biz olumlu karşılıyoruz. Öğretmenlerimiz en fazla mülakatlarda hak kaybına uğruyorlar. Dolayısıyla mülakatın olduğu bir sistemi asla kabul etmiyoruz. Öğretmenlerimiz en çok mülakatta hak kaybına uğruyorlar 'dedi. 

Kara, ' Yeni Milli Eğitim Bakanımız öğretmen performans sistemiyle ilgili değişiklikler yapması çok sevindirici bir durum olur. KPSS sonucuna göre öğretmen alınmasını destekliyoruz. Sadece öğretmen alımları için değil bütün kamuda da aynı şekilde olmasını istiyoruz. Öğretmenin ataması KPSS sonucuna göre yapılmalıdır. Biz en başından beri KPSS sonucuna göre atamanın doğru olduğunu savunuyoruz. Mülakat sisteminde ne olduğu belli olmuyor. Yeni Milli Eğitim Bakanımız güzel bir karar almış. Eğer bu karar uygulanırsa öğretmen adayları için çok güzel olur. Milli Eğitim Bakanımızda bir eğitimci olduğu için bizleri daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Yeni Milli Eğitim Bakanımızla beraber daha da güzel şeyler olacağını düşünüyorum” diye konuştu.  E.Caner CABBAR 

Hedefhalk